Onmisbare tips om de volledige eerste pagina van Google in te nemen

google ranking

google-zoekresultaten-eerste-paginaDe online aanwezigheid van je bedrijf is de basis van de online reputatie. Daarbij komen heel wat aspecten kijken: van sociale media tot en met content marketing met bijvoorbeeld een bedrijfsblog. Een ander belangrijk aspect zijn branded zoekopdrachten via Google. Vooral bekende bedrijven lokken heel wat branded traffic naar hun site. Het is dan ook belangrijk om hieraan voldoende aandacht te besteden en op de juiste manier bij je doelpubliek in de picture te komen.

De meerderheid van de mensen die via Google opzoekingen doen, consulteren alleen de eerste pagina. Stel dat iemand je merknaam ingeeft en er op plaats 4 of 5 een negatieve review of een vernietigend krantenartikel verschijnt. Dat is dodelijk voor je online reputatie. We zetten op een rijtje wat je kan doen om de eerste pagina van Google op de juiste manier in te nemen.

Betalende zoekopdrachten

Je doet er goed aan om je merknaam (en varianten) in een betalende campagne op te nemen. Maar er zijn heel wat meer mogelijkheden om betalende zoekopdrachten op de juiste manier te gebruiken.

 • Location extensions
 • Call extensions
 • Sitelinks
 • Product extensions
 • Social extensions
 • Dynamic search ad extensions

Mogelijkheden genoeg! Je kan verschillende soorten extensies combineren om de kostbare ruimte in te nemen. Je bepaalt volledig zelf hoe je die invult!

Google+ en Google Images

Maak een Google+ account aan voor je bedrijf en geef de afbeeldingen op je site de juiste alt tags mee. Die twee aspecten heb je volledig zelf onder controle en daarmee zal je in de picture komen bij prospecten en klanten.

YouTube

Google zet zijn eigen diensten graag op het voorplan. YouTube is daar één van. Maak dus een YouTube-kanaal voor je bedrijf aan en je zal zien dat je filmpjes tussen de zoekresultaten op de eerste pagina verschijnen.google-organische-zoekresultaten Filmpjes vallen op en zijn gegeerd goed op het internet!

Organische zoekresultaten

De organische resultaten zijn uiteraard minstens zo belangrijk als alle voorgaande. Je zult uiteraard met je eigen site scoren als er op je merknaam wordt gezocht. Daarnaast is het van groot belang om aanwezig te zijn op een aantal andere domeinen. De kans is groot dat pagina’s op Wikipedia, Facebook en LinkedIn opduiken bij branded zoekresultaten.

Zorg er tot slot voor dat je site technisch volledig op punt staat. Hou bijvoorbeeld de taalkeuze in het oog. Het is vervelend wanneer iemand de Franstalige versie van je site te zien krijgt wanneer die persoon Nederlands als taal in Google heeft ingesteld.

1 Comment

 1. Catherine

  3 months ago

  Many times people find they have either locked themselves out of
  their homes, their cars or their office annd do not know what they
  are going too do. Therefore, you need ensure that the locksmith
  you are planning to hire iis not only licensed, but also bonded and insured, if the locksmith is part of an agency.
  We arre referring to reputable professional locksmiths here.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *