Online populatie blijft groeien in België

internetUitstekend nieuws voor e marketeers: Steeds meer Belgen surfen zeer geregeld op het internet. Uit een onderzoek van de federale overheidsdienst economie blijkt zelfs dat het aantal Belgische gezinnen dat beschikt over een internetverbinding met 10% gestegen is de afgelopen 2 jaar.

In 2005 beschikte de helft van de Belgische huishoudens over een internetverbinding. Ondertussen is dit aantal toegenomen tot 60%. Uit het ICT-onderzoek van de algemene directie statistiek en economische informatie bleek ook dat 67% van de Belgische bevolking beschikt over één of meer pc’s. Vorig jaar lag dat cijfer nog op 57%. Breedband internetverbing is ook bijzonder populair. In Vlaanderen surfen we vooral via de kabel. Over alle Belgische regio’s heen blijkt ADSL marktleider.

Wat doet die groeiende internetpopulatie online?

Naast e-mailen en ‘search’ blijkt ook de populariteit van online bankieren niet te tanen. 52% van de Belgische surfers regelt zijn bankzaken vooral online. Maar liefst 20% van de Belgische gezinnen koopt ook geregeld goederen of diensten online. Vooral reizen en tickets voor evennementen worden online aangekocht.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *