Onbreekbare Google smartphone in de maak

Meer weten over de X-phone? Lees het hier!Google werkt naar verluidt aan een splinternieuwe onbreekbare smartphone, de zogenaamde X-Phone. Deze X-Phone zou voorgesteld worden op de Google I/O conferentie in mei en in juni in de winkel liggen. Deze nieuwe smartphone zou perfect kunnen concurreren met de grote spelers op de smartphone markt, Apple en Samsung.

Onbreekbare smartphone met flexibel scherm

Om een onbreekbare smartphone te kunnen verwezenlijken, zouden de nieuwe Google smartphones voorzien zijn van een flexibel scherm, dat eerder al door Samsung werd voorgesteld op de CES technologiebeurs. Buigbare schermen zijn namelijk duurzamer, omdat ze niet breken als ze na een val verkeerd terecht komen. Een buigbaar scherm zou beter tegen een stootje kunnen, net zoals de speciale keramische materialen waaruit de X-Phone vervaardigd zou zijn.

Naast een flexibel scherm zou de X-Phone ook uitgerust zijn met een 2 tot 4 GB RAM geheugen, een camera van 13 megapixel en nieuwe camerasoftware. Daarnaast zou de smartphone een batterij van minstens 3000 mAh meekrijgen. Google CEO Larry Page  benadrukte reeds dat de batterijduur van een smartphone enorm belangrijk is.

Samenwerking tussen Google en Motorola

In augustus 2011 kocht Google Motorola Mobile en vorig jaar in april doken reeds de eerste geruchten op dat Google in samenwerking met Motorola een eigen smartphone op de markt zou brengen. Met de X-Phone is de kruisbestuiving tussen Google en Motorola nu eindelijk een feit.

De X-Phone zou dus geen Nexus toestel worden, zoals de eerste generatie Google smartphones. Het recentste Nexus model kreeg wel zeer goede commentaren, maar is wegens problemen met de productieketen haast onvindbaar. Bovendien biedt Nexus geen LTE-ration, wat cruciaal is om te kunnen concurreren met smartphone giganten Apple en Samsung. Met de X-Phone zou Google met andere woorden de concurrentiestrijd met de grote spelers kunnen aangaan.

Executive Summary

Google werkt samen met Motorolla aan Smartphone met flexibel scherm
Daardoor zou Google een sterke smartphone op de markt brengen om te concurreren met Apple en Samsung

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *