Nu ook advertenties in mobiele versie Youtube

Steeds meer mensen gebruiken Youtube ook op hun mobiel toestel, en dus heeft Google, eigenaar van Youtube, beslist om ook reclame te tonen op video’s die op een mobiel toestel worden bekeken. Voor de desktop-versie van Youtube werd Trueview al in 2010 gelanceerd, maar nu zal Trueview dus ook beschikbaar worden voor de mobiele versie van Youtube, en zal het Trueview Mobile heten.

Bij Trueview krijgen surfers voordat de video wordt afgespeeld reclame te zien. In vele gevallen, Youtube zelf zegt 65 procent, krijgt de surfer na 5 seconden dan de mogelijkheid deze reclame over te slaan en naar de eigenlijke video te gaan.

Critici vragen zich af wat het voordeel voor de adverteerder is, indien gebruikers de mogelijkheid hebben om advertenties over te slaan. Maar volgens Google zorgt dit systeem ervoor dat enkel de geïnteresseerde gebruikers de advertenties helemaal zullen uitkijken, en dat is goed nieuws voor de adverteerders. Zij betalen immers enkel als een gebruiker de advertentie helemaal heeft uitgekeken, of minstens dertig seconden van de advertentie heeft bekeken.

Google zelf zegt dat tussen 15 en 45 procent van de gebruikers af en toe een reclamevideo uitkijkt. Van de andere gebruikers slaat een groot deel de advertentie over omdat ze de advertentie al eens gezien hebben. Een ander deel slaat de advertentie over omdat ze niet geïnteresseerd zijn.

Volgens Google is Trueview de ideale advertentievorm voor mobiele apparaten. Gebruikers van mobiele toestellen hebben immers weinig tijd, en met Trueview Mobile kunnen gebruikers snel naar de video die ze willen zien. Om die reden denkt Google dat Trueview heel succesvol zal zijn. Naast Trueview experimenteert Google ook nog met andere technieken om geld te verdienen met mobiel internet.

Executive Summary

Trueview Mobile
Er zullen nu ook advertenties getoond worden in Youtube videos die op mobiele toestellen bekeken worden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *