Niice, de design inspiratie zoekmachine

Zoekmachines zijn er genoeg, maar omdat qua relevantie, efficiëntie en algemene omvang niemand echt kan tippen aan Google, richten nieuwe zoekmachines zich meestal op niches. Niice is in zijn basis een design inspiratie zoekmachine. Zelf omschrijven ze zich als een “Good Taste” filter, eentje die Google ontbreekt volgens hen.

Niice - design inspiratie zoekmachine

Dribbble, Behance en Designspiration

Het is niet zo dat Niice crawlers heeft die heel het internet afschuimen op zoek naar designs, afbeeldingen, foto’s, … . Momenteel bestaat hun index puur uit de content die men vindt op de websites Dribbble, Behance en Designspiration. Deze zijn bewust gekozen door Niice, maar later zullen nog meer bronnen toegevoegd worden. Niice richt zich dan ook uitsluitend op mensen die op zoek zijn naar inspiratie binnen een bepaald onderwerp, kleur, vorm en niet zozeer de gemiddelde Google-gebruiker.

Het Niice-grid

De vormgeving van de zoekmachine is heel minimalistisch. Bovenaan bevindt zich de zoekbalk en zoekresultaten komen tevoorschijn in een grid. Overzichtelijk, waar men niet gestoord wordt door andere randinformatie, maar men puur zich op de beelden kan richten. Hover je over een afbeelding, dan krijg je meer informatie te zien van welke website de afbeelding of het design vandaag komt.

Niice design grid

Het inspiration moodboard

Momenteel kan je er enkel nog maar een uitnodigingsverzoek voor sturen, maar binnenkort zal Niice ook met zijn eigen soort bookmarks komen. Zo zal je je favoriete afbeeldingen kunnen bookmarken in een eigen moodboard, wat je daarna ook kan delen. Handig om bij te houden wat je leuk vond en waaruit je inspiratie hebt gehaald.

Advertenties op Niice?

Niice advertentiesJe vindt advertenties terug op Niice, maar heel subtiel en mooi verwerkt in het grid-design. Bij een zoekopdracht komen de advertenties meestal in de linkerbovenhoek van het grid te staan. Het enigste wat deze tegel onderscheidt van anderen is dat de tekst “supported by” erbij vermeld staat.

Executive Summary

Op zoek naar meer inspiratie in een oogopslag?
Niice, een nieuwe zoekmachine, specifiek gericht op de inspiratienoden van designers.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *