Nieuwe soort uitgebreide tweets gespot | Twitter

Sommigen onder jullie hebben misschien al opgemerkt dat het een en ander aan het veranderen is op Twitter… Afgelopen week introduceerde de microblogging dienst een nieuw soort tweets!

Twitter pakt uit met nieuwe “expanded Tweets”

Tot hiertoe was het mogelijk je tweets uit te breiden met afbeeldingen of video’s. Maar nu gaat Twitter nog een stapje verder door web content in een oogopslag zichtbaar te maken onder de de vorm van content previews in de Twitter stream zelf. Op dit moment lijkt deze feature enkel nog maar beschikbaar voor grote media accounts zoals de Wall Street Journal, New York Times, San Francisco Chronicle, etc. Een korte check naar de Vlaamse nieuwsbladen leverde helaas nog niets op.

Als je even gaat snuffelen tussen de Wall Street Journal tweets (@WSJ) zul je tweets vinden met de “View summary” optie, i.p.v. de Expand optie. Je krijgt dan onmiddelijk in de stream een korte samenvatting te zien van de getweete content, inclusief Twitter accounts van auteurs indien van toepassing. Als je in de preview doorklikt, dan navigeer je naar de website waar de content op gepubliceerd is. Alle voor de hand liggende functionaliteiten zoals retweeten, volgen, antwoorden blijven uiteraard beschikbaar. Ook zullen de nieuwe tweets mobiel ondersteund worden in de nabije toekomst!

Twitter expanded tweets

Executive Summary

Nog interactiever tweeten!
Twitter pakt uit met nieuwe expanded tweets die content in een oogopslag zichtbaar maken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *