Nieuwe marketingfunctie van Pinterest: dedicated pages

dedicated-pinterest-pages-300x235Pinterest ontpopt zich meer en meer als een platform met vele mogelijkheden voor adverteerders. Na de lancering van gerelateerde pins en de zogenaamde promoted pins van bedrijven, komt de sociale netwerksite nu met ‘dedicated Pinterest pages’. Dit zijn pagina’s op de website van een bepaald bedrijf waarop weergegeven wordt welke pins van het merk populair zijn op Pinterest.

Pinterest voor marketeers

Pinterest is een sociale netwerksite waar gebruikers virtuele prikborden kunnen maken met dingen die ze zelf interessant vinden. Voor verschillende bedrijven die populaire producten verkopen is dit op gebied van marketing zeer interessant. Verschillende bedrijven hebben dan ook een Pinterest-pagina waarop ze pins van hun producten plaatsen. Gebruikers die het product ook leuk vinden, kunnen deze pins dan repinnen op hun eigen prikbord. Op die manier kunnen bepaalde producten populairder worden.

De voordelen van deze nieuwe Pinterest-functie

Pinterest speelt nu in op dit principe en zorgt ervoor dat marketeers van bedrijven de populariteit van hun producten op Pinterest ook op hun eigen website kunnen uitspelen. Dankzij ‘dedicated Pinterest pages’ kunnen merken op hun websites tonen welke van hun pins/producten er momenteel trending zijn op Pinterest. Een gebruiker die bijvoorbeeld op zoek is naar goede boeken kan zo op de site van een online boekenwinkel zien welke boeken op dat moment het meest populair, en dus de moeite waard zijn.

Dedicated Pinterest pages op je eigen website

De functie dedicated Pinterest pages is aan te passen aan de behoeften van de website-eigenaar. Bovendien is het interactief, je kan als bezoeker dus meteen vanaf die pagina beginnen met het pinnen van producten. De dedicated Pinterest page zal zeer regelmatig updaten, zodat je altijd een up-to-date overzicht krijgt van wat trending is op Pinterest. Deze nieuwe functie wordt momenteel getest bij een beperkt aantal merken, maar wanneer de resultaten goed zijn zal ze ongetwijfeld snel voor iedereen beschikbaar worden. Voor Pinterest zijn de dedicated Pinterest pages immers een interessante manier om meer bekendheid te verwerven.

Executive Summary

Pinterest lanceert een nieuwe functie.
Dankzij dedicated Pinterest pages kunnen merken op hun website laten zien welke producten trending zijn op Pinterest

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *