Nieuwe Google Maps diensten voor mobiele toestellen

In een blogpost heeft Google de toekomst van Google Maps voor mobiele toestellen uit de doeken gedaan. Voor zowel Android als Apple toestellen valt er belangrijk nieuws te rapen.

Google Maps doet intrede op de iPad

Goed nieuws voor de bezitters van een iPad. Google Maps zal immers eindelijk zjin intrede maken op de Apple tablet. Tot nu toe moesten iPad-gebruikers nog steeds gebruik maken van de standaard Apple Maps applicatie, maar die heeft de afgelopen maanden bakken kritiek over zich heen gekregen. iPad-bezitters kunnen binnenkort dus ook kiezen voor de Google Maps app.

Nieuwe functies voor de Android app

De mobiele applicatie van Google Maps voor Android krijgt er enkele handige nieuwe functies bij. Eén van de meest in het oog springende functies in ongetwijfeld Explore. Dankzij deze nieuwe functie zou het eenvoudiger moeten zijn om nieuwe locaties te ontdekken in een bepaalde stad of streek. Zo kan je er makkelijk vinden waar je kan eten, drinken, slapen of winkelen.

Je hoeft bovendien zelfs geen zoekwoord meer in de zoekbalk in te geven. Google Maps zal je automatisch enkele suggesties geven, op basis van de ingegeven recensies. Deze recensies zijn voortaan ook beter geïntegreerd in Google Maps, wat het nog eenvoudiger maakt om snel een goed restaurant of hotel te vinden.

Ook verkeersinformatie zal voortaan beter geïntegreerd worden in Google Maps applicaties. Routes kunnen sneller worden aangepast, en de Android app krijgt ook een nieuw design.

Latitude verdwijnt

Vele functies komen erbij, maar er verdwijnen er ook enkele. De bekendste daarvan is ongetwijfeld Google Latitude, de dienst waarmee je op een kaart kan bekijken waar jouw vrienden zich op dat moment bevinden. Eerder werd al een gelijkaardige functionaliteit toegevoegd aan Google+, waardoor het slechts een kwestie van tijd zou worden vooraleer Google Latitude zou verdwijnen.

Ook de mogelijkheid om offline kaarten op te slaan zou worden geschrapt. Al is dit niet volledig correct. De mogelijkheid om offline kaarten op te slaan zou in de nieuwere versie van de app nog steeds verborgen zijn ingebouwd. Door in te zoomen op het gebied dat je graag wil opslaan, en in de zoekbalk het commando ‘OK Maps’ in te geven, zouden kaarten alsnog offline opgeslagen worden.

De nieuwe versie van de app zou in de komende weken worden uitgerold.

Executive Summary

Google Maps voor mobile
Google lanceert Maps voor iPad, en voegt nieuwe functies toe aan de Android app. Andere functies verdwijnen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *