Moet Google Maps Google Hotpot redden?

google hotpot In de maand november van vorig jaar maakte Google de  lancering van Hotpot bekend. Met dit initiatief was Google Facebook toen te snel af met een lokaal aanbevelingssyteem. Maar nu, enkele maanden later, is Hotpot nog geen echt succes te noemen. Om deze service nieuw leven in te blazen is men van plan ze in te voegen bij de Google Maps hoofdpagina.

Niet geraakt aan het concept.

Aan de werking van Hotpot heeft men niet geraakt. Het is nog steeds zeer gebruiksvriendelijk en vereist geen internet geek om uw mening te delen met de community. De door u geschreven reviews zijn voor iedereen leesbaar maar enkel uw vrienden kunnen u terug linken naar uw Google profiel en uw gegevens achterhalen. Men gebruikt het Google profiel en de gmail account om u aan uw vrienden te linken. Zo krijgt u aanbevelingen over winkels, restaurants, cafés, bedrijven die uw vrienden interessant vinden. Om meer te weten over Google hotpot verwijs ik door naar dit artikel op onze blog.

Hotpot vult Google Maps aan.

Door Hotpot in te voegen bij Google Maps is de dienst meer relevant geworden voor gebruik. Als men op Maps zoekt dan zullen aan de linkerzijde de aanbevelingen verschijnen die door uw vrienden werden gepost. Volgens Google’s eigen bekendmaking is deze invoeging nog in zijn beta stage en mag er zeer zeker nog verbetering verwacht worden. Ook bij Google Places zullen Hotpot commentaren getoond worden maar hier enkel en alleen als ze relevant zijn aan de zoekactie die ingegeven wordt in de zoekmachine van Google.

De invoeging van Hotpot lijkt eigenlijk een logische opvolging van het project. Nu kan men via Google Maps nieuwe restaurants of producten ontdekken die meteen aangevuld worden met aanbevelingen van mensen die u kent. Dit maakt de reviews meer relevant en bruikbaar. Surf naar Google Maps en ontdek nieuwe ervaringen in uw omgeving. Vergeet niet ook uw eigen ervaringen te delen met uw vrienden!

Bron: Searchengineland

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *