Mobile search met foto’s?

Om in dezelfde trend te blijven als de laatste posts op de Zoekmachine Marketing Blog zal ook deze post over mobiele telefonie gaan. In een artikel van Technology Review vertelt Microsoft dat het een nieuwe technologie klaar heeft om zoekopdrachten via de gsm aanzienlijk te verbeteren.

lincoln_text.jpg

Het zogenaamde programma Lincoln geeft de mogelijkheid aan gsm-gebruikers (die een Windows Mobile OS hebben uiteraard) om te zoeken op foto’s. Met andere woorden, men kan een foto trekken met de gsm en op basis van deze foto kan een zoekopdracht worden aangegaan. In een databank houdt Lincoln de kernkarakteristieken van foto’s bij en probeert zo te matchen. Gebruikers zullen ook zelf foto’s kunnen uploaden in de databank (om in de usercentred trend te blijven).

De zoekopdrachten zullen voorlopig beperkt worden tot bekende foto’s zoals filmaffiches, tijdschriftadvertenties, CD-covers, e.d. maar met de uitbreiding van het aantal gebruikers zullen er wellicht andere toepassingen tevoorschijn komen. Het doel van de methode is om het online of mobiel zoeken dichter bij de realiteit te brengen, een duidelijke trend in nieuwe onderzoeksprogramma’s van ICT-giganten zoals Microsoft, Nokia,…
Bron: Technology Review

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *