Microsoft wil online maps verbeteren met nieuw project ‘T-drive’

T-Dive_MicrosoftMicrosoft is met een nieuw project gestart waar ze momenteel nog onderzoek voor uitvoeren. Voor het nieuwe project wilt Microsoft de navigatiegegevens van taxibestuurders gebruiken om gebruikers ‘slimmere’ en vooral snellere wegbeschrijvingen te kunnen bieden. Over de mogelijke lancering van een nieuwe Microsoft routeplanner werd nog niets meegedeeld.

Online maps zijn een geweldig hulpmiddel maar in sommige gevallen zijn ze gewoon niet logisch en missen ze gezond verstand. Er zijn al verschillende gevallen waarin mensen die online routeplanners gebruiken in gevaar gebracht werden door de wegbeschrijving die ze voorgeschoteld kregen. In Utah is bijvoorbeeld al een vrouw aangereden terwijl ze Google Maps gebruikte op een BlackBerry. In andere gevallen leiden online beschrijvingen je vooral via grote wegen terwijl je zelf beseft dat het nemen van enkele zijstraatjes je (veel) tijd zou besparen.

Taxibestuurders kennen de stad waarin ze rijden in het algemeen veel beter dan alle online routeplanners samen. Bestuurders uit Londen spenderen jaren om ‘The Knowledge’ te leren, een vereiste om een gecertificeerde taxibestuurder te worden. Londen telt enorm veel rondepunten en eenrichtingsstraten en taxibestuurders moeten deze allemaal kennen zodat ze ten allen tijde de snelste weg kunnen nemen.

Uitgaand van die logica, heeft Microsoft in China de GPS-data van 33.000 taxi’s verzameld. Microsoft legde zijn bevindingen van het project, genaamd T-drive, voor op de ‘International Conference on Advances in Geographic Information Systems’ in California. De onderzoekers deelden mee dat de routes die door hun systeem geproduceerd worden sneller zijn dan 60% van de voorgestelde routes van Google Maps. Dit komt overeen met een tijdsbesparing van gemiddeld 5 minuten op een rit van 30 minuten.

Het syteem werd tot hiertoe alleen in China getest maar Microsoft zou het project mogelijk kunnen uitbreiden naar andere landen en steden aangezien de bevindingen (zeer) positief zijn.

Een geweldig idee, maar Microsoft komt met vijgen na Pasen. In New York bijvoorbeeld, hangen taxibestuurders al zo hard af van wegbeschrijvingen van GPS-systemen waardoor de routes die zij geleerd hebben, beïnvloedt zijn door het systeem dat Microsoft nu net wil verbeteren. Microsoft kan zich dus beter haasten voordat de laatste taxibestuurder die alle wegen van de stad van buiten kent (zonder GPS te gebruiken) uitgestorven is.

Het systeem biedt anderzijds wel een mogelijkheid voor kleine bedrijven. Cafés, restaurants, winkels enzovoort die veel ‘gefrequenteerd’ worden door taxi’s, kunnen door het registreren van routes die taxibestuurders nemen, automatisch opgenomen worden in die gegevens zodat ze online zichtbaar worden of nog meer online zichtbaarheid verwerven.

Microsoft is met een nieuw project gestart waar ze momenteel nog onderzoek voor uitvoeren. Voor het nieuwe project wilt Microsoft de navigatiegegevens van taxibestuurders gebruiken om gebruikers ‘slimmere’ wegbeschrijvingen te kunnen bieden. Over de mogelijke lancering van een nieuwe Microsoft routeplanner werd nog niets meegedeeld.

Online maps zijn een geweldig hulpmiddel maar in sommige gevallen zijn ze gewoon niet logisch en missen ze gezond verstand. Er zijn al verschillende gevallen waarin mensen die online routeplanners gebruiken in gevaar gebracht werden door de wegbeschrijving die ze voorgeschoteld kregen. In Utah is bijvoorbeeld al een vrouw aangereden terwijl ze Google Maps gebruikte via een BlackBerry. In andere gevallen leiden online beschrijvingen je vooral via grote wegen terwijl je zelf beseft dat het nemen van enkele zijstraatjes je (veel) tijd zou besparen.

Taxibestuurders kennen de stad waarin ze rijden in het algemeen veel beter dan alle online routeplanners gecombineerd zouden kunnen. Bestuurders uit Londen spenderen jaren om ‘The Knowledge’ te leren, een vereiste om een gecertificeerde taxibestuurder te worden. Londen telt enorm veel rondepunten en eenrichtingsstraten en taxibestuurders moeten deze allemaal kennen zodat ze ten allen tijde de snelste weg kunnen nemen.

Uitgaand van die logica, heeft Microsoft in China de GPS data van 33.000 taxi’s verzameld. Microsoft legde zijn bevindingen van het project, genaamd T-drive, voor op de ‘International Conference on Advances in Geographic Information Systems’ in California. De onderzoekers deelden mee dat de routes die door hun systeem geproduceerd worden sneller zijn dan 60% van de voorgestelde routes van Google Maps. Dit komt overeen met een tijdsbesparing van gemiddeld 5 minuten op een rit van 30 minuten.

Het syteem werd tot hiertoe dus alleen in China getest maar Microsoft zou het project mogelijk kunnen uitbreiden naar andere landen en steden aangezien de bevindingen (zeer) positief zijn.

Een geweldig idee, maar Microsoft komt met vijgen na Pasen. In New York bijvoorbeeld, hangen taxibestuurders al zo hard af van wegbeschrijvingen van GPS-systemen waardoor de routes die zij geleerd hebben beïnvloedt zijn door het systeem dat Microsoft nu net wil verbeteren. Microsoft kan zich dus beter haasten voordat de laatste taxibestuurder die alle wegen van de stad van buiten kent (zonder GPS te gebruiken) uitgestorven is.

Het systeem biedt anderzijds wel een mogelijkheid voor kleine bedrijven. Cafés, restaurants, winkels enzovoort die veel ‘gefrequenteerd’ worden door taxi’s, kunnen door het registreren van routes die taxibestuurders nemen, automatisch opgenomen worden in die gegevens zodat ze online zichtbaar worden of nog meer online zichtbaarheid verwerven.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *