Microsoft vervoegt financieringsronde van $50 miljoen voor startup AppNexus

AppNexus, een advertentieveiling startup uit New York City, dat zichzelf beschrijft als het meest geavanceerde ‘real-time advertentieplatform’ meldde gisteren dat het $50 miljoen ingezameld had tijdens een derde financieringsronde.

De online advertentie-industrie bestaat vandaag de dag uit een duizelingwekkende collectie van bedrijven en technologieën zoals advertentienetwerken, ad exchanges en demand-side platforms. AppNexus zegt zelf niet tot één van die categorieën te behoren. AppNexus biedt een dienst waar advertentienetwerken en andere adverteerders kunnen bieden op impressies die verkocht worden door exchanges zoals DoubleClick Ad Exchange van Google en de Microsoft Ad Exchange.

Microsoft stapt nu mee in de dans. Vorige investeerders als Venrock, Kodiak Venture Partners en First Round Capital namen ook deel in de financieringsronde. AppNexus meldde een explosieve groei in het voorbije jaar. Ze veilen dagelijks ongeveer 4 miljard advertenties, wat een stijging van 676% betekent tegenover het vorige jaar. AppNexus bedient 120 advertentienetwerken in 12 verschillende landen.

Koppelen van databases aan advertising

De voornaamste waarde die AppNexus als platform kan bieden is, op basis van wat publiek beschikbaar is over AppNexus, de mogelijkheid om databases te koppelen aan het biedingssyteem (bvb CRM-data), op een cloud-gebaseerde manier. Sterk staaltje technologie, beloond in een mooie financieringsronde, met mooie investeerders. Met de teoname van de complexiteit in advertising en advertising biedingssystemen zullen we in de toekomst nog meer experten en expertsystemen nodig hebben om mobile, search en display advertising intelligent te blijven inzetten. Microsoft zet de stap vandaag, Google laat deze stap vandaag over aan externe api-ontwikkelaars om intelligente applicaties bovenop het Google Adwords systeem te bouwen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *