Microsoft verkozen als één van ’s werelds meest ethische bedrijven.

EthisEtisphere 2011phere verkoos softwaremakers Adobe gevolgd door Microsoft tot één van de meest ethische bedrijven ter wereld. Opvallend was de afwezigheid van enkele belangrijke producenten uit de IT-wereld zoals Facebook, Apple en zelfs Google met hun “don’t be evil” motto.

Deze lijst van gerenommeerde bedrijven is verdeeld over een groot aanbod aan industrieën. Van computer software, telecom, banking, aerospace tot voeding enz. .

Er wordt niet apart gemotiveerd waarom de softwarebedrijven de lijst hebben gehaald maar er wordt geëvalueerd op basis van corporate citizenship, verantwoordelijkheid, innovaties die bijdrage leveren aan het welzijn van de mens, reputatie, hoe men omspringt met duurzaamheid en nog een aantal andere categorieën. Deze lijst beschikt niet over een ranking systeem, en alle bedrijven worden als gelijk beschouwd.

Microsoft most ethical

Het is de eerste keer dat Microsoft de lijst haalt maar dit is niet verwonderlijk, aangezien ze een ethisch programma hebben opgezet na de heisa van begin jaren 2000 rond monopolistische trekjes.

Bekijk hier alle 110 meest ethische bedrijven ter wereld.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *