Microsoft Surface binnenkort beschikbaar in België

Microsoft Surface RT

Vanaf 14 februari zal de Microsoft Surface tablet in België beschikbaar zijn. Momenteel vind je de tablet reeds in enkele landen in het buitenland, maar vanaf 14 februari vind je hem dus ook bij ons in de winkel. De Microsoft Surface is, naast de Xbox, het eerste hardware apparaat dat Microsoft op de markt brengt.

Een eigen tablet

Windows 8 is ondertussen al een tijdje beschikbaar. Het idee achter het nieuwe besturingssysteem, is dat je hetzelfde besturingssysteem op alle toestellen hebt. Of je nu je smartphone, een tablet of een laptop gebruikt: Windows 8 werkt op al die apparaten op dezelfde manier, en het design is ook voor alle apparaten hetzelfde. Dat Microsoft ook een eigen tablet gelanceerd heeft, hoeft dan ook niet echt te verbazen. Kenmerkend aan de tablet, is dat er in de hoes een toetsenbord is ingewerkt. Het aanpassen van Word documenten of een Powerpoint presentatie maken is dus kinderspel, terwijl dat met een iPad of een Android tablet veel moeilijker is. Het toestel combineert daarmee het handige van een tablet met de functionaliteit van een laptop.

Enthousiaste reacties

Als we Jean-Benoit Van Bunnen (Windows Manager van de Benelux) mogen geloven, dan waren de reacties op de Surface in het buitenland erg positief. Hij kan dan ook niet wachten tot ook de Belgische consumenten aan de slag kunnen met de tablet. Ook een Google zoekopdracht op ‘Microsoft Surface review’ levert een hoop positieve feedback op over de tablet. Vooral het ingebouwde toetsenbord wordt gewaardeerd, aangezien je de tablet daardoor veel productiever kan inzetten dan andere tablets.

Even duur als de iPad

De Surface tablet zal ongeveer even duur zijn als een iPad. De versie met 32 gb zal 579 euro kosten, voor de versie met 64 gb betaal je 679 euro. De prijs is daarmee vergelijkbaar met die van een iPad wifi of een ipad mini.

Momenteel draaien de Surface tablets op Windows RT. Vanaf 9 februari start Microsoft in Canada en in de VS ook met de verkoop van de Surface met Windows 8 Pro. Windows 8 Pro is een stuk krachtiger dan Windows RT, en de Surface Pro komt er in een versie met 64 gb en in een versie met 128 gb. Wanneer deze naar België komt, is voorlopig nog niet duidelijk.

Executive Summary

Microsoft Surface binnenkort beschikbaar in België
De Microsoft Surface, het nieuwe tablet van Microsoft, ligt vanaf 14 februari in de winkel in België.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *