Microsoft koopt zoektechnologie van Powerset

Powerset overgenomen door MicrosoftMicrosoft/Live Search blijft vastbesloten om de zoekmachinemarkt niet zomaar op te geven en blijft verder werken aan de verbetering van zijn indexeringsmechanisme en zijn zoekalgoritme. In een poging zijn zoektechnologie te verbeteren is Microsoft overgegaan tot een overname van Powerset.

Begin 2007 schreven we al over de semantische zoektechnologie die Powerset aan het ontwikkelen was. Deze technologie houdt in dat een algoritme gaat proberen de betekenis van woorden en de relatie ertussen te bepalen en op basis daarvan een zoekopdracht uitvoeren. De resultaten zouden door het natural language principe (NLP) relevanter moeten zijn en het zoeken zelf zou eenvoudiger moeten worden.

Powerset’s goal is to change the way people interact with technology by enabling computers to understand our language. While this is a difficult challenge, we believe that now is the right time to begin the journey. Powerset is first applying its natural language processing to search, aiming to improve the way we find information by unlocking the meaning encoded in ordinary human language. (bron)

Click to tweet!

Om hun technologie te testen heeft Powerset tot op heden slechts een testzoekmachine opgezet die met wisselend succes enkel zoekt in de artikels van Wikipedia.

Meer uitleg in de demo video van Powerset:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b00bfZ8UDqs[/youtube]

Eerder dit jaar nam Microsoft al Fastsearch & Transfer over, een bedrijf gespecialiseerd in enterprise zoekoplossingen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *