Microsoft kondigt nieuwe online zoekdienst aan

Microsoft zal een nieuwe online zoekservice presenteren onder de naam Live Search, zo meldt het persbureau Associated Press.

Live Search is bedoeld als opvolger van MSN Search, dat de verwachtingen in de concurrentiestrijd met Google niet kon inlossen. MSN Search komt in de voorkeur van het surfend publiek slechts na Google en Yahoo, aldus marktonderzoeker Nielsen/Net Ratings.

Behalve een nieuwe naam worden in Live Search ook enkele nieuwe functies verwerkt. Zo is aangekondigd dat er mogelijkheden komen om binnen de zoekresultaten onderscheid te maken tussen verschillende contexten voor homoniemen. Iemand die op ´jaguar´ zoekt zal dan kunnen kiezen tussen jaguar in de zin van roofdier, automerk of Mac-besturingssysteem. Maar op de proefversie van Live Search valt van deze mogelijkheid vooralsnog weinig te bespeuren.

Advertentiecampagnes met MSN adCenter zullen zowel op MSN Search als Live Search verschijnen. Naar het voorbeeld van Google worden de advertenties naast de organische zoekresultaten geplaatst.

(via: automatiseringsgids & adCenterblog)

Executive Summary

Microsoft zal een nieuwe online zoekservice presenteren onder de naam Live Search, zo meldt het persbureau Associated Press. […]

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *