Microsoft gaat stapje verder: Live Search Cashback

Microsoft gaat MSN/Live Search ombouwen tot een gigantisch affiliate systeem. Met de lancering van het Live Search CashBack (LSCB) systeem wagen ze een ambitieuze maar verdienstelijke poging om het bijna-monopolie van Google in paid search onder druk te zetten.

Live Search CashBack

Microsoft vormt een partnership met o.a. eBay om gebruikers die een product aankopen dat ze via Live Search hebben gevonden gedeeltelijk terug te betalen. Eigenaars van webshops kunnen mee in het systeem stappen en naast extra klanten naar hun shop brengen via mooie kortingen ook extra exposure krijgen via het Live Product Search systeem.

Microsoft Product Search

Bovendien worden producten uit webshops die deelnemen aan het CashBack programma voorzien van een bijkomend icoon dat aangeeft dat er bij aankoop van een product of dienst een refund kan gegeven worden:

The way searchers shop online is about to change! Our new Live Search cashback program combines the power of Live Search with the versatility of a comparison-shopping engine to bring consumers some of the best deals on the Web. Searchers will be rewarded with a rebate when they purchase products through Live Search cashback.

Click to tweet!

De kosten voor de adverteerder zijn de volgende: een refund van een percentage van het bestede bedrag plus een pay-per-action vergoeding aan Microsoft zelf. Wie niets verkoopt hoeft bijgevolg niets te betalen. Voorlopig (?) is de dienst enkel beschikbaar voor bedrijven die voldoen aan volgende vereisten:

  • Headquartered in the United States
  • A retail site with e-commerce capabilities
  • Able to fulfill the physical shipment of a product
  • Able to create and maintain a product data feed
  • Able to implement a standard tracking pixel on your website’s order confirmation page

Vooral de eerste vereiste is natuurlijk spijtig, maar misschien waait het systeem wel over naar Europa als het succesvol blijkt…

Bekijk Live Search CashBack 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *