Opvolger van Megaupload – Mega is groot succes in eerste weekend

Mega is een cloud storage dienst waar men, zoals bij vergelijkende diensten zoals Dropbox, een virtuele schijf ter beschikking heeft waar men dan documenten, video’s, afbeeldingen, … kan opslaan. Mega is hier niet heel anders is, maar biedt 50GB ruimte gratis aan voor gebruikers, wat enorm hoog is tegenover de ruimte die andere cloud storage diensten aanbieden. Dropbox heeft amper 2GB gratis ruimte over voor zijn gebruikers en de Amazon Cloud Drive biedt 5GB gratis aan. Ook zou Mega een extra veilige manier geïmplementeerd  hebben om documenten en bestanden te versturen en ontvangen. Zo wilt Mega voorkomen dat de overheid of derden te weten komen wat voor bestanden gebruikers opslaan of versturen naar anderen. Wat Mega momenteel ook nog in zijn voordeel heeft, is oprichter Kim Dotcom.

Kim Dotcom (echte naam Kim Schmitz) zag een jaar geleden zijn website Megaupload ten onder gaan door verschillende aanklachten inzake copyright inbreuken. Hijzelf werd gearresteerd in zijn Nieuw-Zeelandse villa. Later werd deze inval en de inbeslagname van de villa, de vele luxe auto’s en Dotcom’s bezittingen teniet gedaan omwille van een fout in het papierwerk van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten. Kim Dotcom kan weliswaar op enorm veel bijval rekenen en heeft afgelopen maanden optimaal gebruik gemaakt van zijn nieuw verworven status als beroemdheid om zijn nieuwe project Mega de nodige persaandacht te geven.

Megaupload opgevolgd door Mega

Een jaar na het sluiten van Megaupload, werd afgelopen weekend Mega gelanceerd. De belofte van 50GB gratis opslagruimte overtuigde heel wat mensen en zo werd het eerste weekend een echt succes voor Mega. Zo’n 500.000 gebruikers wisten een account aan te maken op de openingsdag zaterdag en dat had zijn effect op de website zelf. Gebruikers klaagden over lange wachttijden, wat natuurlijk niet abnormaal is bij zo’n overweldigend grote verkeersboost.

Mega

Het is afwachten wat de toekomst brengt voor Kim Dotcom’s Mega, maar momenteel is het een echt succes. Voorlopig blijft Dotcom ook wat langer in Nieuw-Zeeland en is hij van plan om het hele bedrijf daar enorm uit te breiden met lokaal talent zoals programmeurs en webdesigners, maar ook door hele customer support afdelingen op te zetten.

Executive Summary

Kim Dotcom lanceert Mega
50GB gratis opslagruimte, maar lange wachttijden als gevolg van succes

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *