Maken TrueView Video advertenties YouTube reclame minder irritant?

YouTube reclameGoogle liet gisteren via een persbericht weten dat ze skippable pre-roll advertenties introduceert op haar videonetwerk, YouTube Nederland. Het nieuwe advertentieformaat zou ervoor kunnen zorgen dat online advertenties en meerbepaald YouTube reclame als minder storend worden aangezien doordat de kijker zelf kan beslissen of hij de pre-roll advertenties wel of niet wilt bekijken. Een primeur voor YouTube en Sony Ericcson want die laatste zal als eerste gebruik maken van het nieuwe advertentieformaat.

Ook voor de adverteerders is het nieuwe advertentieformaat zeer welkom. Ze kunnen nu advertenties creëren die minder irritant zullen zijn voor de bezoekers van YouTube en ze hoeven niet langer te betalen voor impressies waar ze niets aan hebben. Het nieuwe advertentieformaat hanteert namelijk het cost-per-view model wat betekent dat de adverteerder pas betaalt wanneer een YouTube-gebruiker de hele advertentie bekeken heeft. Na vijf seconden al kan de gebruiker ervoor kiezen de advertentie over te slaan. Je zal dus niet langer een halve minuut of langer (geïrriteerd) moeten wachten vooraleer je het YouTube filmpje naar jouw keuze kan bekijken.

TrueView Video advertentiemogelijkheden veelbelovend

Sony Ericcson zal als eerste gebruik maken van de skippable pre-roll advertenties. Zij zullen de pre-roll ads gebruiken voor hun First10 campagne die de Playstation gecertificeerde Xperia PLAY introduceert. De skippable pre-roll advertentie is het eerste model uit YouTube’s nieuwe TrueView Video advertentiemogelijkheden in Nederland. De resultaten uit de VS en het VK zijn alleszins veelbelovend: de pre-roll ads hebben daar een 20 tot 70% betere View Through Rate gekend.

Volgens Mascha Driessen, Head of YouTube & Display advertising in Nederland is Youtube constant bezig het optimale en relevante resultaat te behalen voor hun adverteerders, waarbij tegelijkertijd de gebruiker centraal staat. TrueView biedt volgens Driessen YouTube-gebruikers meer keuze en controle over de advertenties die ze willen zien en wat de betrokkenheid bij de advertentie vergroot. Ook adverteerders zijn volgens Driessen gebaat bij het nieuwe systeem aangezien ze alleen betalen als de kijker de volledige advertentie heeft gezien. Op die manier krijgen ze hun merk en boodschap beter onder de aandacht van de gebruikers.

Men moet dus niet langer op basis van (soms waardeloze) impressies betalen. Dit komt erop neer dat, in plaats van af te rekenen op basis van impressies, de adverteerder nu alleen betaalt voor een hoog kwalitatieve impressie.

Zullen we nu betere YouTube reclame te zien krijgen?

Ook bij Sony Ericsson zien de kracht van TrueView video’s. Volgens Harold de Kort, Marketing Communicatie manager van Sony Ericsson Nederland worden pre-roll advertenties steeds belangrijker voor hun productlaunches aangezien digitaal een centrale rol speelt in het leven van onze smartphone klanten. Anderzijds willen ze de emotie die commercials kunnen overbrengen niet missen in hun media mix wat van TrueView Video’s de perfecte oplossing maakt. Sony Ericcson beseft dus zeer goed dat advertenties moeten aanspreken en relevant moeten zijn: “Voorop staat natuurlijk nog altijd dat we commercials maken die van begin tot einde blijven boeien.”

De nieuwe TrueView Video-formaten zullen er dus voor zorgen dat adverteerders hun YouTube reclame interessanter, beter en relevanter zullen maken. Wanneer gebruikers de mogelijkheid krijgen om een YouTube reclame over te slaan om meteen de YouTube filmpjes te bekijken, zullen adverteerders ervoor moeten zorgen dat hun reclame net zo interessant en boeiend wordt als de YouTube filmpjes die ze voorafgaan.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *