Maak kennis met Larry, het Twittervogeltje

TwittervogeltjeIedereen kent het wel: dat blauwe vogeltje dat overal verschijnt als het logo van Twitter. Het blauwe Twittervogeltje bestaat sinds de oprichting van Twitter in maart 2006. Het logo onderging verschillende metamorfoses, maar twee dagen geleden werd ook de naam van het vogeltje bekend. Maak kennis met Larry, het Twittervogeltje.

De naam van het Twittervogeltje onthuld

Douglas Bowman, creatief directeur van Twitter analyseerde de evolutie van het logo onlangs op een Twitter vergadering. Daarna postte hij het bericht “Ontwerp van @Twitter aan het bekijken. De evolutie van Larry, het logo”. Daarmee wist iedereen dus meteen dat de Twitter vogel ‘Larry’ heette (en dat het vogeltje een ‘hij’ is).

Wie echter goed had opgelet kon de naam van het Twitterlogo reeds eerder te weten gekomen zijn. Jenna Dawn, werkneemster bij Twitter, vermeldde in maart vorig jaar al de naam ‘Larry’ in een blog waarin ze uitleg gaf over het gebruik van de nieuwe Twitter. Daarin vertelde ze het volgende: “je kan alle vergrote tweets in één keer afsluiten door de ‘L’ van Larry in te tikken op het toetsenbord”.

Waar de naam ‘Larry’ vandaan komt blijft nog een geheim. Sommigen gaan er wel vanuit dat de naam verwijst naar Larry Bird, speler van het NBA team ‘Boston Celtics’.

Tweet Jenna Dawn

Executive Summary

Wat? Twitter onthult de naam van het Twitterlogo
En? Ontmoet Larry, het Twittervogeltje

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *