Lync wordt in juni aan Skype gekoppeld

Vanaf juni zullen Skype en Lync gebruikers met elkaar kunnen communiceren. Microsoft is immers van plan om na Windows Live Messenger, ook Lync te integreren in Skype. Aanvankelijk zullen de gebruikers van beide platformen enkel met elkaar kunnen chatten en bellen; later zal ook videofonie mogelijk zijn.

Lync wordt gekoppeld aan SkypeIntegratie van Lync en Skype

Skype wordt door heel wat mensen gebruikt om elkaar te bellen, Instant Message berichten te versturen en videoconferences te houden. Lync biedt deze diensten ook aan, maar is in feite vooral gericht op het bedrijfsleven. Lync wordt door veel bedrijven gebruikt ter vervanging van de traditionele telefooncentrale.

In juni zal Microsoft Lync integreren in Skype. Dat liet Microsoft weten op de allereerste Lync Conference in San Diego, Californië. Daardoor zullen Lync en Skype gebruikers met elkaar kunnen communiceren. Ook aanwezigheidsinformatie wordt gekoppeld.

Microsoft stelde op deze conferentie eveneens een uitbreiding van Lync voor, namelijk het ‘Room System’ (LRS). Dit is een conferentiesysteem voor vergaderruimtes waarmee Lync klanten hogere definitie schermen en camera’s kunnen gebruiken.

Nieuwe Lync apps

Tenslotte zal Microsoft enkele nieuwe mobiele apps voor Lync lanceren. Eind maart zou de Lync 2013 app voor iOS en de Microsoft Phone 8 verschijnen. De Android app zou in april of mei op de markt gebracht worden. Deze Lync apps zullen zowel stem- als videoverkeer ondersteunen, maar alleen Apple gebruikers kunnen via de Lync app eveneens gedeelde desktops bekijken.

Executive Summary

Lync zal geïntegreerd worden in Skype
Daardoor zullen Lync en Skype gebruikers met elkaar kunnen communiceren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *