LocalMind Q&A app: de toekomst van local crowdsourcing

LocalmindLocalMind is een location based check-in service die u helpt om informatie te verkrijgen over specifieke locaties. Het biedt de mogelijkheid om vragen te versturen naar gebruikers die zich op dat moment hebben ingecheckt.

Gebruikers worden eigenlijk ingezet als deskundigen van een bepaalde locatie om andere gebruikers verder helpen door recente informatie aan te bieden over de locatie in kwestie. Net zoals met Foursquare wordt elk antwoord ook voorzien van een feedback-optie om goed gedrag te stimuleren en slecht gedrag te ontmoedigen waardoor gebruikers ook punten kunnen verdienen.

“Is er een lange wachtrij?” “Is het druk op dit feestje?” Dit zijn vragen die u kan stellen. Wanneer u de mobile applicatie gebruikt kan u ofwel via een map-view of via een list-view alle nabije gebruikers bekijken. Zo wordt usability-gewijs de favoriete weergave aangereikt en kan men vragen beginnen stellen en ontvangen.

LocalMind voor iPhone en smartphone

De LocalMind iPhone app benut verschillende API’s van check-in services (Gowalla, Foursquare en Facebook) om locaties van gebruikers te determineren en zo de mogelijkheid te bieden om vragen te stellen.

In de nabije toekomst willen de makers van Localmind hun applicatie cross-platform aanbieden voor verschillende smartphone producenten. LocalMind heeft naast de iPhone app nu ook een web component, waar gebruikers dan genotificeerd worden via SMS. Wanneer Localmind zal beschikken over een groot aantal actieve gebruikers is het een app met veel potentieel. Aangezien de app is opgebouw uit API’s van verschillende services, kan dit niet al te moeilijk zijn om te realiseren.

LocalMind

LocalMind

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *