LinkedIn Pulse: overhyped of onderschat?

linkedin pulse

“Het geheim van mijn invloed is altijd geweest dat het geheim bleef.” De Spaanse schilder Salvador Dalí wou duidelijk niet kwijt hoe hij is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke kunstenaars ter wereld. Maar ja, de man leefde dan ook niet in het digitale tijdperk. Want online content publiceren is vandaag meer dan ooit de manier om uit te groeien tot ‘influencer’. Dankzij platformen zoals Facebook en WordPress is het vandaag mogelijk om met één post duizenden lezers te bereiken. LinkedIn Pulse is voor menig blogger nog onontgonnen terrein. Nochtans werpt het platform zich op als hét publishingplatform voor professioneel gebruik. De zoveelste hype of een echte blijver?

LinkedIn Pulse: c’est quoi?

Iedereen kent LinkedIn, de socialenetwerksite voor professionele gebruikers. Maar weinigen kennen LinkedIn Pulse. Nochtans biedt de tool heel wat mogelijkheden.

Gebruik het kanaal niet voor commerciële teksten, voor vacatures of om een link te delen.

Click to tweet!

LinkedIn kocht Pulse op in 2013 voor 90 miljoen dollar. Tot dan was Pulse een echte nieuwsapp waarmee gebruikers hun favoriete publicaties en nieuwsbronnen konden volgen. Intussen heeft de toepassing evenwel een heuse metamorfose ondergaan. Enerzijds is het een nieuwsplatform dat posts van publishers wereldwijd bundelt en de gebruiker toelaat om te grasduinen in verschillende categorieën. Anderzijds is LinkedIn Pulse helemaal geïntegreerd in het sociale luik van LinkedIn. Relevante berichten verschijnen automatisch in de tijdlijn van je connecties.

No-nonsense

De enige voorwaarde om te kunnen publiceren op LinkedIn Pulse is – nogal wiedes – dat je over een LinkedIn-account beschikt. Op je LinkedIn-homepage vind je drie knoppen: deel een update, upload een foto en publiceer een post. Als je een post op LinkedIn Pulse wil publiceren, kies je voor de rechtse knop. Opgelet: je voorkeurtaal op LinkedIn moet in het Engels staan. Anders is de knop om posts te publiceren niet zichtbaar. Toegegeven, een vreemde kronkel van LinkedIn die deels verklaart waarom de tool in ons land nog eerder onbekend en onbemind is.

linkedin pulse

Nadat je op de knop geklikt hebt, beland je meteen in de publishing-omgeving. Die is erg gebruiksvriendelijk en no-nonsense: een foto kiezen, je tekst neerpennen en je bent klaar om te publiceren.

LinkedIn Pulse

Je hebt ‘beïnvloeden’ en ‘beïnvloeden beïnvloeden’

Je hebt ‘flirten’ en je hebt ‘flirten flirten’. Zelfs wie nog nooit naarTemptation Island heeft gekeken, heeft de quote wellicht al eens opgevangen. Want flirten is niet altijd zomaar flirten, natuurlijk. Hetzelfde geldt voor beïnvloeden. Wil je écht een invloed uitoefenen op je lezers? Dan moet je in de eerste plaats weten wie je lezer is. En daar is LinkedIn Pulse een bijzonder handig hulpmiddel voor. Het houdt voor elke blog namelijk individuele statistieken bij. Zo kom je niet alleen te weten hoe vaak je post gelezen wordt, maar ook wie er allemaal een blik op heeft geworpen (top industry, job title, location, traffic source).

LinkedIn Pulse maakt een onderscheid tussen doorsnee-publishers en influencers die een uitnodiging hebben gekregen.

Click to tweet!

Wees geen luis in de Pulse

LinkedIn is een content marketingplatform. Het doel is duidelijk: de lezer inspireren of informeren. Gebruik het kanaal dus niet voor commerciële teksten, voor vacatures of om een link te delen. Beschouw het eerder als een verlengstuk van je LinkedIn-profiel. Alleen zo zal je een trouwe volgersbasis kweken.

LinkedIn-lievelingen

LinkedIn Pulse maakt een onderscheid tussen doorsnee-publishers en influencers die een uitnodiging hebben gekregen om posts te delen op het platform. Die laatste zijn influencers met naam en faam en hebben een ‘in’-icoontje achter hun naam staan. Een paar voorbeelden: Jeff WeinerHillary ClintonPeter Hinssen, … Vroeger richtte het platform zich exclusief op deze bekende koppen, vandaag is het toegankelijk voor iedereen.

Executive Summary

LinkedIn Pulse is nog geen gemeengoed bij het grote publiek, en dat is jammer. Het platform biedt namelijk heel wat mogelijkheden. Als de gebruiksvriendelijkheid blijft toenemen, zien we LinkedIn Pulse uitgroeien tot een blijver.

2 Comments

  1. ExtraProxies.com

    1 month ago

    ExtraProxies.com : best elite private proxies with 50% low cost! Top-notch quality, Limitless proxies, Extremely speed and Cheapest prices – simply $0.25 for each proxy! Greatest non-public proxies simply by DreamProxies.com

  2. Ilana Nuber

    1 month ago

    Howdy I am so thrilled I found your blog, I really found you by error, while I was looking on Yahoo for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic job.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *