Legale klikfraude

Klikfraudeurs worden slimmer: ze hebben nu een compleet legale manier gevonden om ongeldige klikken te genereren en zo duizenden dollars op te strijken.

Een voorbeeld: het Amerikaanse bedrijf Verizon Communications dat ondermeer internetdiensten aanbiedt, heeft een onderzoek laten uitvoeren over websites met een aanvulling op de merknaam Verizon. Zo waren er websites met namen zoals verizonpictures en verizonringtones die " in tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden " geen enkele binding hebben met het bedrijf Verizon.

De valse domeinnamen waren eigendom van bedrijven in China en op de Bahama´s die profiteren van het beloningssysteem van het pay-per-click systeem van Google en Yahoo. Dit fenomeen dat bekend is als ´domain tasting´, houdt in dat de fraudeurs websites maken op nepdomeinen die ze vol stoppen met online advertenties die uiteraard klikken genereren. Na vijf dagen worden de nepdomeinen opgeheven, want een domein kan kostenloos worden opgezegd tot vijf dagen nadat het is aangevraagd. Volkomen legaal dus.

Bovendien hebben Google en Yahoo al gemeld dat ze niets kunnen beginnen tegen dit soort klikfraude.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *