Lady Gaga investeert in eigen sociaal platform

lady gagaHet is al langer bekend dat Stefani Joanne Germanotta, beter bekend als “Lady Gaga”, een grote interesse heeft in multimediatechnologieën en er maar al te vaak gebruik van maakt. Enkele weken geleden bijvoorbeeld verkocht de muzikale diva haar laatste album, Born This Way, via de webshop van Amazon. En dit met alle gevolgen van dien: kort nadat het album ter beschikking werd gesteld, geraakten de Amazon servers overbelast waarna ze crashten.

Deze keer heeft ze haar pijlen gericht op een nieuw sociaal platform, Backplane.

Wat is Backplane?

Het sociaal platform zou een mix van entertainment en technologie zijn met een sterke integratie van verschillende andere social media zoals Facebook en Twitter.  Backplane zal zich vooral richten op artiesten die wensen hun community op een efficiënte manier over alle platformen heen te beheren. Gaga zou een aandeel van 20% nemen in het bedrijf én verantwoordelijk zijn voor de creatieve kant van het project. Zo zou ze onder andere bepaalde visuele eigenschappen uit haar videoclips integreren in de website om het design meer “authenticiteit” te geven.

Een nieuw marketingkanaal voor muzikanten

Volgens Troy Carter, de manager van Lady Gaga, is het internet een belangrijk marketingkanaal voor muzikanten geworden. Naast live optredens is het het belangrijkste medium om muziek te verspreiden en te laten ontdekken, aldus Carter. Ondertussen heeft Backplane reeds de aandacht van enkele externe investeerders aangetrokken, waaronder de investeringsgroep van Google’s voorzitter Eric Schmidt.

Wanneer het platform gelanceerd wordt, is nog niet duidelijk. Wat wel vast staat, is dat Gaga’s “Little Monsters” in groten getale zich zullen inschrijven op het nieuwe platform. Of de niet-fans of andere artiesten zullen volgen, blijft nog de vraag.

Wat denk jij van Lady Gaga’s nieuwe project? Een interessant idee of gedoemd tot falen?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *