Koopt Google FeedBurner?

Google & FeedBurner

Hier op de Zoekmachine Marketing Blog kan je doorgaans terecht voor harde nieuwsfeiten en originele inzichten, maar af en toe is er plaats voor een geruchtje. Zo hoorden wij ‘through the grapevine’ dat Google van plan is om FeedBurner te kopen. Bij de overname van het bekende feed management, analytics en advertising bedrijf, zou zo’n 100 miljoen dollar gemoeid zijn.

Op dit moment loopt er een bà¨ta test rond AdSense voor RSS feeds, een programma dat je toelaat om je feeds te verzilveren door contextueel gericht adverteren. Waarom zou Google dan denken aan een acquisitie van FeedBurner?

Wij vermoeden dat de meerwaarde zal liggen in extra feed-based analyse-mogelijkheden, dewelke Google meteen kan integreren in hun nieuwe versie van Google Analytics. Een en ander kwam al ter sprake tijdens een aangenaam onderhoud met een expert van Google Analytics in het Brusselse Google office eerder dit jaar. Mijn collega Joris vroeg zich af of er geavanceerde RSS-analyses in Google Analytics zouden worden ingebouwd. Het antwoord van de Google-experts was om voorlopig te kiezen voor… FeedBurner!

Al bij al is het gerucht dus nog niet eens zo gek! Het blijven natuurlijk praatjes, dus we mogen nog niet te hard van stapel lopen. Als de overname realiteit wordt, lees je het hier als eerste!

De geruchtenmolen draait op volle toeren verder op Techmeme.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *