Komt Google Now ook naar de Google homepage?

Google Now op smartphoneDe geruchten deden al eerder de ronde toen François Beaufort een ontdekking deed in Chrome waar hij een duidelijke referentie vond naar een Google Now extensie uitbreiding voor de desktopbrowser. Nu is er ook op de Google homepage code gevonden die in de richting van Google Now wijst.

Google Now?

Google Now is je persoonlijke assistent die je handige informatie aangeeft via verschillende kaarten. Momenteel is Google Now enkel op mobiel aanwezig. Zo heb je een weerkaart, waar je de weersomstandigheden van vandaag en de volgende dagen kan aflezen voor je huidige locatie. Daarnaast waarschuwen dergelijke kaarten ook wanneer je op tijd moet vertrekken voor je volgende afspraak (rekening houdende met de afstand en de verkeersdrukte) of wanneer een van je contacten verjaart. Verder zijn er nog kaarten die je vluchtgegevens naar je smartphone sturen waardoor je met deze kan inchecken, laat het lokale bioscoopvoorstellingen zien, de uitslag van je favoriete sportteams en nog veel meer. Omdat Google Now sterk inspeelt op het lokale gebeuren, was het momenteel enkel nog maar beschikbaar op je smartphone.

Weg met het strakke homepage design van Google

De blog Google Operating System deed de ontdekking van een mogelijke integratie van Google Now met de Google homepage. Zo vonden ze een webpagina van Google waar ze ook Google Now code op terugvonden. Je zou je thuis, werk en huidige locatie kunnen instellen, waarna je dan de meest relevante informatie te zien krijgt aan de hand van kaarten. Onderstaand voorbeeld is hoe mogelijk Google Now op je desktop op de Google homepage er zou uit komen te zien (genomen van een Chrome extensie).

Google Now op desktop


Executive Summary

De handige Google Now kaarten maken in de toekomst hun intrede op de Google homepage
Externe Google blog ontdekt Google Now code op een nieuwe Google pagina.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *