Komt Google deze zomer met een nieuwe Nexus 7?

Het gerucht gaat de ronde dat Google deze zomer een nieuwe versie van de Nexus 7 zal lanceren. Google’s huidige tablet Nexus 7 is al vele miljoenen keren verkocht, maar toch verdient Google zelf maar weinig aan de tablet. De winstmarges op de Nexus 7 zijn namelijk bijzonder klein, of zelfs onbestaande. Maar het is Google natuurlijk vooral te doen om de advertenties. Hoe meer tablets verkocht worden, hoe meer advertenties vertoond worden, en hoe meer inkomsten voor Google.

Scherm van 7 inch

De huidige Nexus 7 was één van de trendsetters bij de tablets, vooral dan op vlak van afmetingen. De Nexus 7 heeft een scherm van 7 inch, een afmeting die eerder ook de Kindle Fire van Amazon had. Tegenwoordig zijn de tablets van 7 inch heel populair, omdat ze goed in de hand liggen. Het succes van de Nexus 7 was ook aanleiding voor Apple om de iPad Mini op de markt te brengen.

Snellere processor

Google zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten. Er is dus ook nog maar weinig bekend over de nieuwe tablet. Het persagentschap Reuters meent al wel enkele details te kennen. Zo zou de nieuwe Nexus 7 een andere behuizing hebben, een scherm van 7 inch met een betere resolutie, en met kleinere randen, en een snellere processor. De nieuwe Nexus 7 zou uitgerust zijn met een Qualcomm-chipset, omdat die zuiniger is dan de Nvidia’s Tegra 4-chipset die in de huidige Nexus 7 zit. De nieuwe tablet zou ook deze keer gemaakt worden in samenwerking met Asus.

Prijs van de nieuwe Nexus 7

Ook over de prijzen is nog niets concreet bekend. Aangezien het gaat om een vernieuwde versie van de Nexus 7 zou de prijs rond 250 dollar kunnen bedragen. Maar analisten verwachten dat de nieuwe Nexus 7 wel eens veel agressiever geprijsd kan worden. Zo hebben veel concurrenten alleen goedkopere tablet op de markt gebracht, en wil Google in de concurrentiestrijd blijven, dan doet het er goed aan om ook met een goedkopere versie op de markt te komen. Het blijft dan ook afwachten of het huidige model dan nog in de handel zal blijven.

Executive Summary

Nieuwe Nexus 7
Volgens geruchten zou Google deze zomer een nieuwe versie van de Nexus 7 tablet op de markt brengen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *