Kings of Code 2008

Gisteren zijn we in Amsterdam de sfeer van Kings of Code gaan opsnuiven. Deze uitverkochte Web Developer conferentie werd voor de eerste keer georganiseerd en het was meteen een voltreffer.

De conferentie opende met PPK‘s overzicht van de verschillende JavaScript events en hun ondersteuning in browsers. Daarna gaf Folke Lemaitre van Netlog uitleg over het scalen van sites.

Mark Birbeck leverde commentaar bij het semantieke web en de mogelijkheden ervan (een must voor SEO’ers). Nate Abele van CakePHP zorgde meteen voor een vete tussen de Ruby on Rails aanhangers en de CakePHP fans. Ik heb vooral onthouden dat Ruby on Rails niet goed is, maar dat het toch dient als “inspiratiebron” voor de mannen van Cake.

Nate Koechley van YahooUI toonde hoe je een website met enkele eenvoudige stappen sneller kan maken. Er kregen ook enkele Open Source ontwikkelaars de kans om hun projecten voor te stellen, check out Roomware Project en oAuth.

Menno van Slooten dook even in het verleden van front-end Web Development en gaf ook een blik op de toekomst. John Resig sloot de dag af door de belangrijkste JavaScript libraries op een rijtje te zetten.

De vriendelijke mensen van eBuddy grepen terug naar die Open Source claim “Free as in Free Beer” en nodigden iedereen uit om de dag nog na te bespreken bij een natje en een droogje.

Het was een interessante dag, ik kijk alvast uit naar het programma van volgend jaar!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *