iWiW, Social Media op Hongaarse wijze

iWiW logoIk had het genoegen om vorige week het land van goulash, Puskà¡s Ferenc, IndexTools en het godendrankje Pà¡lenka te bezoeken. Dat de stenen uit de grond vroren, kon de pret niet derven.

Tijdens mijn bezoek aan de Hongaarse hoofdstad Budapest heb ik tevens kennis gemaakt met het Hongaarse sociale netwerk iWiW, en ik was onder de indruk.

iWiW (wat staat voor International Who is Who) werd opgericht in 2002 als WiW, en zo wordt het in de volksmond nog steeds genoemd. Je kan enkel op uitnodiging een account aanmaken, waardoor in augustus 2007 niet minder dan 2,6 miljoen gebruikers met hun echte naam op iWiW zijn ingeschreven.

Al grasduinend door de accounts valt het me op de informatie over de gebruikers bijzonder compleet is. Veel foto’s, de opleiding, persoonlijke en professionele informatie, contacten etc. kan je alemaal in no time vinden. Dat maakt iWiW een bijzonder aantrekkelijk medium voor werkgevers om kandidaten te screenen, maar ook de advertentiemogelijkheden zijn legio.

Het is wellicht om die reden dat de Hongaarse telecom-gigant T-Online iWiW in 2006 heeft overgenomen. Sindsdien is het netwerk nog enkel in het Hongaars beschikbaar.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *