Is een Twitter follower $2,5/maand waard?

Hoeveel is één Twitter follower waard? Volgens Phonedog is het antwoord $2,5 per maand. Dit is in ieder geval het bedrag dat ze eisen van @noahkravitz 8 maanden nadat deze de onderneming verliet. Volgens Phonedog is het Twitter account van Noah Kravitz, dat eerst door het leven ging als Phonedog_Noah, opgebouwd als onderdeel van de social media activiteiten van de onderneming en dus ook hun eigendom.

Volgens Phonedog is het Twitter account met destijds 17.000 Twitter followers te vergelijken met een klantenlijst, een onbetaalbaar gegeven voor eender welk bedrijf. De e-commerce site vindt het voldoende belangrijk om een rechtszaak te starten waarbij ze $340.000 eisen ofwel $2,5/maand per Twitter follower over een periode van 8 maanden.

Noah Kravitz twitter account

Noah Kravitz daarentegen zegt dat bij het verlaten van de onderneming duidelijk was afgesproken dat hij de account mocht houden in ruil voor een regelmatige vermelding van zijn ex-werkgever. Een artikel in de NY Times vertelt ons meer over zijn standpunt. Hij zou achterstallig loon en een deel van de advertentie-inkomsten geëist hebben waartoe hij recht zou hebben als werknemer en partner in Phonedog. Als reactie volgt volgens Kravitz deze rechtszaak.

Social media debat?

De specifieke situatie is echter minder interessant dan de gevolgen die de uitspraak kan hebben. Een uitspraak in het voordeel van Phonedog geeft een basis voor andere ondernemingen om soortgelijke rechtszaken aan te spannen in Amerika. Daarenboven zou een Twitter follower een duidelijke waarde krijgen in juridische kringen, iets waar wij als marketeers nog niet in slagen!

Het roept ook enkele vragen op:

  • Wie is de eigenaar van een Twitter account? Een persoon of een onderneming?
  • Wat moet er gebeuren met een Twitter account (en de followers) dat gelinkt is aan een merk wanneer een werknemer de onderneming verlaat en de controle heeft over deze account?
  • Welke rol zullen social media richtlijnen spelen in een dergelijke rechtszaak?

Denken jullie dat Phonedog een zaak heeft? En is de waarde van $2,5/maand/follower een mooie schatting of zwaar overdreven? Wij zullen de zaak in ieder geval volgen.

Executive Summary

Wat? Een rechtszaak over het bezit van een Twitter account.
En? Social media richtlijnen worden mogelijk veel belangrijker!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *