Instagram Direct vs Snapchat: verschillen en gelijkenissen op een rijtje

instagram versus snapchat

snapchat vs instagram directInstagram lanceerde onlangs de functie Instagram Direct. Met deze nieuwe functie kan je foto’s sturen naar één of meerdere vrienden, in plaats van ze openbaar te maken voor al je volgers. Zo krijgt Instagram een meer privé-element, waardoor het steeds meer opschuift in de richting van Snapchat, de applicatie waarmee je foto’s die zichzelf kunnen vernietigen stuurt naar één of meerdere vrienden.

Facebook gaat met Instagram Direct de concurrentie aan met Snapchat

Ongeveer een maand geleden probeerde Facebook Snapchat over te nemen. De ontwikkelaars van Snapchat verwierpen echter het bod van 3 miljard dollar. Nu komt Facebook – dat ook Instagram in zijn bezit heeft – dus met een nieuwe functie op Instagram die duidelijk de concurrentie moet aangaan met Snapchat. We zetten de verschillen en gelijkenissen tussen beide applicaties even op een rijtje.

Een foto nemen

Uiteraard is het met beide foto-applicaties mogelijk om foto’s te nemen. Ook de interface daarvoor is sterk gelijkend, met bijvoorbeeld onderaan een grote, rond knop om de foto te nemen. Het verschilpunt is dat Instagram-gebruikers een eerder genomen foto in de app kunnen gebruiken, terwijl Snapchat alleen maar werkt met foto’s die met behulp van de applicatie genomen werden. In beide applicaties is het mogelijk om een foto te nemen binnen de app en die op te slaan op je mobiele toestel.

Video’s opnemen

In beide applicaties is het mogelijk om een video op te nemen door de grote knop ingedrukt te houden. Instagram video’s hebben een maximale lengte van 15 seconden, bij Snapchat is dat 10 seconden. Ook hier is het op alleen op Instagram mogelijk om eerder opgenomen video’s uit je fotostream te gebruiken.

Filters gebruiken

Alleen op Instagram is het mogelijk om filters toe te passen op je foto’s en video’s.

Tekenen op de foto

Persoonlijke tekeningen of notities in alle kleuren maken op foto’s en video’s is alleen mogelijk op Snapchat.

Foto’s vernietigen

Snapchat gebruikers hebben de mogelijkheid om te bepalen hoe lang hun foto zichtbaar mag zijn voor de ontvanger, dit varieert tussen de 1 en 10 seconden. Daarna vernietigt de foto zichzelf. Het is ook mogelijk om een foto’s 24 uur lang publiek te maken via Snapchat Story. Op Instagram bestaat deze functie niet.

Tekst toevoegen

Op Snapchat is het niet alleen mogelijk om met de tekentool woorden te schrijven, er is ook een optie om tekst op de foto of video toe te voegen. Op Instagram kan je alleen tekst toevoegen onder de afbeelding.

Foto’s versturen.

Je foto’s versturen naar een onbeperkt aantal mensen kan alleen met Snapchat, Instagram hanteert een limiet van 15 personen. Op Instagram is het wel mogelijk om reacties op foto’s te versturen en ook om foto’s te liken, op Snapchat niet. Op Snapchat heb je dan weer geen last van advertenties, op Instagram zijn deze wel aanwezig. Gebruikers blokkeren is mogelijk in beide apps.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *