In-House SEO & PPC

Het is zeer duidelijk, al vanaf de eerste sessies…SES NY is a hit! En Search Marketing blijft maar aan populariteit winnen. De opkomst hier is onovertroffen. Het is werkelijk op koppen lopen. De eerste sessies die ik volgde waren die van het ‘In House Track’, nl Big SEO & Big PPC.

Meer en meer bedrijven gaan aan de slag met search marketing en als direkt gevolg zijn er ook steeds meer die dit in-house gaan doen. Ofwel volledig in-house ofwel met de ondersteuning van een SEM bedrijf en dit gebeurt met een verschuiving in marketingbudget van offline naar online.

Het managen van search marketing in-house is nog voornamelijk weggelegd voor de Big Brands en ook daar zien ze de toegevoegde waarde van de ondersteuning van een gespecialiseerde externe partij. Van enorm belang is de samenwerking tussen de verschillende partijen. Zo zou PR, print, TV, Radio, online, … perfekt elkaar moeten aansluiten en 1 boodschap brengen. Enkele weken geleden verscheen nog een studie van National Retailers, waaruit dit belang werd versterkt: Meer dan 50% van Offline Advertising resulteert in het opzoeken van meer info over het gepromote onderwerp online! Dus als dan geen ondersteunende search marketing campagne hebt, speel je in de kaart van de concurrenten die die campagnes wel hebben.

Voornaamste boodschap hier, leer uit alle verschillende marketingkanalen en realiseer die kruisbestuiving om betere resultaten te bekomen

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *