Iedereen gratis toegang tot analytics op Twitter

Twitter rolt haar analytics tools uit voor het publiek. Voorheen was deze tool louter beschikbaar voor betalende adverteerders. Alle Twitteraars hebben nu toegang tot de statistieken van het eigen Twitter-account. Een dashboard laat de gebruikers toe diepgaande gegevens over mensen en merken die hen volgen, evenals prestaties van eigen tweets te bekijken. Deze gegevens worden weergegeven in overzichtelijke tabellen en grafieken.

Twitter Analytics tool activeren

Deze verandering werd opgemerkt door Chritopher Penn, vice-president van marketing technologie bij SHIFT Communications en door Danny Olson, een digitale strateeg bij Weber Shandwick. Om deze tool te activeren voor je eigen Twitter-account, ga je naar het Twitter-advertentie dashboard en kies je voor het tabblad “Analytics” om toegang te krijgen tot de tool.

Twitter-account optimalieren

In de Timeline Activity vind je een grafiek over je Twitter-account. Hierop wordt het aantal vermeldingen, followers, unfollowers, je favorieten, retweets en replies op weergegeven. Alle informatie wordt weergegeven op een heldere en toegankelijke wijze zodat de gebruiker, ongeacht of het gaat om een marketing manager of een nieuwe blogger met enkele volgers, zijn account duidelijk kan analyseren en actie kan ondernemen op basis van de gegevens.

Links in je tweet

Het meest opvallende is dat ook het aantal keren iemand op een link in je tweet klikt wordt weergegeven. Een gemakkelijke manier om verwijzingen te peilen van de grootste en meest invloedrijke sociale netwerken op het web. Er is zelfs een mogelijkheid om een CSV-bestand van je gegevens, voor de eigen persoonlijke records van de gebruiker, te downloaden.

Account van de gebruiker bevorderen

Tot nu toe richtte Twitter het reclame-dashboard vooral op bedrijven die willen betalen om tweets aan een specifiek publiek te tonen. In combinatie met de mogelijkheid om het account van de gebruiker te bevorderen, is het een voor de hand liggende en lucratieve manier om de diensten van Twitter te laten gelden.

Executive Summary

Twitter rolt haar analytics tools uit voor het publiek.
Elke gebruiker heeft nu dus toegang tot de statistieken van zijn account!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *