Iedereen gaat ‘Social’, ook inbrekers!

Iedereen die actief is op social media, leest wel eens posts, tweets,… van mensen waarvan men denkt: “Nou, dat zou ik nu niet delen met de rest van de wereld.” Mensen geven vaker persoonlijke informatie prijs via social media.  Daarom dat de social media steeds vaker een tool worden voor inbrekers. Er bestonden al enige tijd verhalen over dieven die Social media gebruikten maar nu blijkt uit een Brits onderzoek onder 50 ex-inbrekers dat dit ook echt wel het geval is. Het onderzoek werd uitgevoerd door Friedland Response, een beveiligingsfirma, en gerapporteerd door Sky News.

Bijna 80% van de inbrekers gebruikten Facebook, Twitter en Foursquare om na te gaan of hun slachtoffers thuis waren. Naast de social media netwerken zijn ook Google Earth en Google Street View interessant voor kwaadwilligen. Dieven gebruikten deze Google producten om huizen uit te kiezen op basis van ligging en uitzicht.

Een goede tip is, nooit je whereabouts mede te delen in je status updates. Ook al zijn je posts, tweets en updates een goede hint voor inbrekers, toch zijn er meerdere aandachtspunten om inbraken te voorkomen, zoals: alle deuren en ramen sluiten, nergens je sleutels verbergen,….

Leef niet in paranoia maar wees bewust van de gevaren zowel online als offline.

Dit bericht werd gelezen via: http://searchengineland.com/burglars-favorite-tools-google-facebook-foursquare-94628

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *