Huawei kondigt Abscend P2 aan

De Chinese smartphone-fabrikant Huawei gaf de officieuze aftrap voor het Mobile World Congress in Barcelona. Het Chinese bedrijf deed dat met een nieuwe smartphone: de Abscend P2. ‘De snelste telefoon ter wereld’, claimt Huawei.

Specificaties Huawei

De smartphone werkt met een afgeleide software van de Android 4.1.2 Jelly Bean. De Abscend P2 heeft een eigen Huawei-interface genaamd Emotion UI. De smartphone heeft 2 camera’s, een met 13-megapixels om foto’s te maken en een met 1.2-megapixel aan de voorkant. De telefoon heeft een resolutie van 720×1280 pixels, geen full-HD dus. Daarnaast maakt de Abscend P2 gebruik van de 4G technologie die downloadsnelheden tot 150Mbps haalt. Hij heeft een werkgeheugen van 1GB en een opslaggeheugen van 16GB.

Design Huawei Abscend P2

De smartphone Huawei Abscend P2 is een groot, hoekig, zwart vlak met 2 metaalkleurige banden aan weerszijden. Als je de telefoon omdraait zie je een wit oppervlak, dat is de achterzijde. Het scherm werkt met ‘magic-touch’-technologie waardoor je het toestel ook mét handschoenen aan kan bedienen. Het toestel is maar 8.4 mm dik. Toch blijft het redelijk groot, het scherm heeft een diameter van 4.7 inch.

Verovert Huawei de wereld?

“We moeten het vertrouwen van de consument winnen. We willen het congres in Barcelona dan ook aangrijpen om een krachtig signaal te sturen dat we voluit voor de consumentenmarkt gaan. Dit is voor ons een echte ‘milestone’.” Zo zegt Global Director, Amy Lou. Grote spelers beslissen om eigen events te organiseren en de Chinese fabrikant Huawei grijpt zijn kans om in de picture te staan. Op het Mobile World Congress is wereldpers aanwezig, slim van Huawei om hier de nieuwe telefoon aan te kondigen!

Uit harde cijfers blijkt dat Huawei reeds nummer 3 is in de wereld, na Apple en Samsung. De ambitie van Amy Lou is om tot de top 100 merken te behoren. Dit jaar wilt Huawei in Europa meer naambekendheid krijgen, dit congres is alvast een stap in de goede richting.

We kunnen alvast de merknaam leren uitspreken, Huawei. Het klinkt een beetje als ‘wa-wey’. Het koddige toestel met topspecificaties zou €399 gaan kosten, een top-telefoon voor een schappelijke prijs.

Executive Summary

Chinese smartphone-fabrikant Huawei gaf de officieuze aftrap voor het Mobile World Congress.

Dit deed de fabrikant met een nieuwe smartphone: de Abscend P2.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *