How Search Works, interactieve infographic van Google over search

Google heeft een site gelanceerd, waarin het, in de vorm van een interactieve infographic, uitlegt hoe search juist werkt. Er zijn natuurlijk al veel bronnen te vinden over dit onderwerp, maar nooit werd door Google hierover een echt gebruiksvriendelijk artikel gepubliceerd. Daar heeft Google dus nu verandering in gebracht.

Het idee voor de infographic kreeg Google door de gelijkaardige site The Story of Send, een site die Google vorig jaar lanceerde om uit te leggen hoe een email juist werkt vanaf een gebruiker op de knop verzenden klikt. Het leek onlogisch voor enkele Google-managers dat dit bestond, terwijl er geen gelijkaardige site bestaat over search, terwijl Google’s core business toch de zoekmachine is?

Crawling & Indexing

Met How Search Works heeft Google nu dus ook een site die specifiek gericht is op search, en dat bovendien heel gebruiksvriendelijk is. De infographic is onderverdeeld in drie delen, te beginnen met Crawling & Indexing. In dit deel gaat Google dieper in op de manier waarop sites gecrawld en geïndexeerd worden. Google start dit deel met een indrukwekkend cijfer: momenteel bestaat het web uit 30 triljoen individuele pagina’s. Beweeg met je muis over verschillende onderdelen indien je meer uitleg wil van Google.

Algorithms

Het tweede deel van de infographic gaat over het algoritme. Het algoritme bepaalt hoe Google alle websites rangschikt voor een bepaald zoekwoord. Het algoritme bestaat uit meer dan 200 verschillende parameters.

Fighting Spam

In het laatste deel van de infographic gaat Google dieper in op het bestrijden van spam. Wat leuk is in dit deel, is dat Google laat zien welke websites het zopas heeft verwijderd als spam. Door op de link “See what we’ve removed lately” te klikken, krijg je een aantal voorbeelden van spam websites te zien, die het zonet uit de zoekresultaten heeft verwijderd. Zo moet het dus niet.

Google laat in een andere link “See action taken over time” zien wat het de laatste jaren gedaan heeft om spam te bestrijden. Onder andere de beruchte Penguin update komt hier aan bod.

Onderaan de infographic toont Google ook nog hoeveel zoekopdrachten werden uitgevoerd gedurende het aantal seconden dat je de infographic bekeken hebt.

Executive Summary

How Search Works
In de interactieve infographic How Search Works toont Google op een gebruiksvriendelijke manier hoe search juist werkt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *