Hoe Lidl aan brand marketing deed via storytelling

Liddle storytelling

Je kan er niet meer om heen als bedrijf: online brand management is happening, and it’s happening now! Helaas wordt de online communicatie niet altijd even optimaal gevoerd. Hoe zet je je merk (op een positieve manier) in de spotlight? Hoe moet je je doelpubliek benaderen en hoe zorg je ervoor dat je merk niet alleen herkend wordt, maar ook het imago opgekrikt wordt? Het antwoord is storytelling. Ontdek hoe Lidl in slechts enkele maanden erin slaagde hun merkimago een enorme boost te geven door een geslaagde storytelling campagne.

Storytelling Lidl

Wat is storytelling?

Storytelling is een communicatiemiddel dat bedrijven en organisaties  gebruiken om hun doelpubliek te bereiken. Wat storytelling onderscheidt van traditionele content marketing en communicatie? Via storytelling worden verhalen op een authentieke en pure manier verteld. Op die manier krijgt de consument een beeld van de persoon en de visie achter het bedrijf. Het gaat dus om een lange termijn (marketing) tool die zowel het engagement van de consument als de merkbekendheid bevordert.

Een mooi voorbeeld van Lidl : #LidlSurprises

Lidl lanceerde eind 2014 een nieuwe campagne om het imago van het bedrijf en de producten op te krikken: #LidlSuprises. Onder deze noemer delen ze allerhande recepten, promoties, handige ideetjes en leuke quotes. De campagne werd gelanceerd door zowel in-store promoties en tv- en printadvertenties. Het doel van de campagne: de perceptie van de consument tegenover de producten veranderen. Met de introductie van #LidlSurprises verlegde Lidl de focus van prijs naar kwaliteit.

Lidl storytelling campagne

Het resultaat?

De #LidlSurprises campagne werd warm ontvangen door het publiek. Hierdoor creëerde de supermarktketen heel wat mond-tot-mondreclame en ontstond er veel buzz rond de campagne op sociale media. Lidl tilde de campagne nog een niveau hoger door positieve reacties en tweets van hun klanten te delen in hun winkels wat op zijn beurt een buzz tot gevolg had.

Daarnaast kwam Lidl met enkele varianten van de campagne op de proppen. Zo speelden ze in op de ‘healthy’ trend door #healthySurprises te introduceren om gezonde producten en recepten te promoten.

Lidl storytelling- twitter postLidl storytelling campagne

Executive Summary

Je kan er niet meer om heen als bedrijf: storytelling en online reputatiemanagement is happening now. Lidl wist dit alvast mooi toe te passen met hun #LidlSurpises campagne. Wij bespreken hier ook hoe jij met je bedrijf kan uitblinken met storytelling. Ontdek het hier!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *