Hoe lang duurt het voor een nieuwe site positioneert in Google, Yahoo! en andere zoekmachines ?

In een recente test optimaliseerde een webmaster zijn site voor een zoekterm bestaande uit vier woorden. Na ongeveer 3 weken toonden Yahoo! en MSN de site in hun Top 10 resultaten. Zelfs na enkele weken verscheen de betreffende site nog steeds niet in de Top 10 zoekresultaten van Google. Het hoogste resultaat dat de website kon bereiken op Google was positie 30 :

  

ranktime

 

Wat betekent dit voor u ?

Het ziet er naar uit dat Yahoo! en Msn veel sneller zijn met het verwerken van websites in hun resultatenpagina’s. De test bevestigt dat Google filters gebruikt voor nieuwe websites. Voor webmasters betekent dit dat ze deze filters moeten overwinnen door bepaalde technieken te gebruiken om een Top 10 resultaat te kunnen boeken. Over deze technieken in een latere post meer ;-)

Het is moeilijk voor nieuwe websites om een hoge ranking in Google te krijgen maar het is mogelijk. Je moet ervoor zorgen dat Google je site vertrouwt !

Voor surfers die op zoek zijn naar relevante resultaten, wil dit zeggen dat Google niet altijd de beste cijfers krijgt, zeker wanneer het om een zoekopdracht gaat ivm nieuwe content. Yahoo! en MSN zijn dan mogelijk een betere keuze voor deze zoekopdrachten. 

 

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *