Hoe gebruiken Android gebruikers hun smartphone?

In Zweden belt men veel vaker on-the-go via Bluetooth of draadloze headsets, mensen met een Samsung Galaxy S bellen opvallend vaker en in de UK ligt het batterijverbruik het hoogst. Het zijn enkele opvallende cijfers uit onderstaande infographic van Inneractive.

Inneractive baseert deze infographic op gegevens uit de Tawkon Android app. Deze app verzamelt gegevens over de hoeveelheid straling waar je aan blootgesteld wordt, en stuurt je een waarschuwing als je een te veel aan straling binnen krijgt. Je krijgt dan suggesties om die hoeveelheid straling te verminderen, zoals het gebruiken van oortjes of een draadloze headset om te bellen .
Indien men ook effectief oortjes gebruikt, betekend dat dat je tijdens het bellen ook gewoon kan surfen of apps gebruiken op je Android telefoon. En dat is natuurlijk interessant voor mobiele adverteerders, aangezien telefoneren dan niet automatisch gelijk staat aan het niet zien van advertenties.
De data is gedurende verschillende maanden verzameld door miljoenen Tawkon gebruikers over de hele wereld.

Laten we de opvallendste cijfers er even uit halen:

  • In China wordt relatief weinig gebeld met een smartphone. Hoewel smartphones enorm populair zijn in China, belt een gebruiker gemiddeld minder dan een Amerikaan of een Italiaan. China is wel het enige niet Westerse land in de top 5.
  • In Nederland gebruikt net geen 1 op 5 gebruikers oortjes of een draadloze headset. Zweden loopt op kop met maar liefst 47%.
  • Mensen die in het bezit zijn van een Samsung Galaxy S bellen opvallend vaker dan mensen met een Samsung Galaxy S2 of een HTC Desire.

Hoe gebruiken Android gebruikers hun telefoon

1 Comment

  1. Tory Asmus

    1 month ago

    Hey there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *