Het laatste PayPal nieuws: CEO van Yahoo!, offline betalen en vernietig een viool

PayPal kwam de laatste dagen terug in het nieuws na een tijd stilte. Het eerste PayPal nieuws is de benoeming van Scott Thompson als nieuwe CEO van Yahoo! Na het ontslag van Carol Bartz in september zat het internetbedrijf zonder CEO, maar vanaf vandaag neemt Scott Thompson deze baan op zich. Thompson is de voormalige directeur van PayPal en een zogeheten ‘”tech wiz”.

Thompson wilt van Yahoo terug een innoverende onderneming maken, zonder twijfel een moeilijke taak! Helaas is het vertrouwen in de nieuwe CEO niet zo groot, de aandelen van Yahoo! zakten beduidend nadat de benoeming bekend werd. De beleggers hadden blijkbaar gehoopt op een meer zakelijk profiel of de verkoop van Yahoo! in plaats van deze weg. We hopen in ieder geval dat deze eerste tegenslag er niet voor zorgt dat Thompson geen kansen krijgt om van Yahoo! terug een bloeiend bedrijf te maken.

Betalen met PayPal in fysieke winkels

In september liet PayPal al weten dat ze in fysieke winkels betalingen met PayPal mogelijk wilden maken. Vanaf vandaag is dit het geval in de Amerikaanse keten Home Depot. Er zijn twee mogelijkheden om deze offline betalingen uit te voeren: een PayPal kaart of de combinatie van een telefoonnummer en pin-code in een PayPal toestel.

Analisten zien de mogelijkheden van PayPal als betalingsmiddel naast kredietkaarten als Visa en MasterCard in ieder geval positief in. We zullen weldra allicht zien of dit een eerste stap is naar de grote doorbraak van de PayPal card… Of misschien bereidt PayPal nu al zijn NFC plannen voor?

Vernietig een viool

Er is ook minder leuk nieuws van PayPal. Zo is er wel een erg bizar verhaal opgedoken over de verkoop van een viool die de Tweede Wereldoorlog overleeft heeft, maar helaas kan hetzelfde niet gezegd worden van een verkoop met PayPal. In de voorwaarden van PayPal valt namelijk te lezen:

“PayPal may also require you to destroy the item and to provide evidence of its destruction.”

Click to tweet!

Dit is een maatregel die PayPal voorstelt wanneer ze geloven dat het over namaak gaat. In het geval van deze viool blijkt echter dat PayPal geen enkele vorm van onderzoek heeft gedaan, maar na een klacht van de koper enkel gestuurd heeft dat ze het geld zouden terugstorten indien deze de viool vernietigt en bewijs stuurt. De verkoper blijft met niets over, behalve dan onderstaande foto. Er zijn nogal veel vooroordelen over kopen via het internet, maar verkopen is blijkbaar ook niet altijd zo veilig!

Viool vernietigt na oordeel PayPal

 

Executive Summary

Wat? De nieuwe CEO van Yahoo! en een PayPal betaalkaart
Maar? Het was een slechte week voor vioolliefhebbers.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *