Hersengestuurde Samsung tablets in de maak

Gedaan met swipen en tikken: het Emerging Technology Lab van Samsung onderzoekt samen met de universiteit van Texas de mogelijkheid om een tablet te besturen met je hersenen. Elektroden meten de elektrische activiteit van je brein en zetten deze om naar acties op een tablet. Het systeem staat nog in de kinderschoenen van het ontwikkelingsproces en zal in de eerste plaats bestemd zijn voor mensen met een beperking.

Een mobiele app bedienen met je hersenen

Op dit moment wordt er geëxperimenteerd met een kap die is uitgerust met EEG-elektrodes. Deze elektrodes houden de hersenactiviteit in de gaten. Het systeem vangt elektrische prikkels in de hersenen op en die worden vertaald naar commando’s om het tablet te besturen. Als een gebruiker is aangesloten op het systeem kan hij via gedachten bijvoorbeeld een liedje selecteren, een applicatie starten of de tablet uit zetten.

Hersensignalen filteren

De makers was het vooral te doen om de juiste hersensignalen te kunnen filteren zodat de gedachten van een gebruiker omgezet worden naar acties op de tablet. Het proces duurt op dit moment 45 minuten. Om het eeg-systeem gebruiksklaar te maken moet het sneller worden.

Hersengestuurde Samsung tablets op de markt?

In eerste instantie is deze technologie bestemd zijn voor mensen met een beperking. Pas op termijn wil Samsung het systeem commercialiseren. Vooraleer het systeem gecommercialiseerd kan worden, moeten de EEG-sensoren comfortabeler worden. Momenteel werkt het systeem met natte contactpunten wat onaangenaam is. Pas als het lukt om droge contactpunten te maken is het interessant om hiermee een tablet te bedienen.

Het is dus nog onduidelijk wanneer de hersengestuurde tablet klaar is voor commercieel gebruik. Zodra het mogelijk is om zo’n systeem te commercialiseren kunnen we onze tablet bedienen via onze gedachten, spannend!

Executive Summary

Bestuur binnenkort je Samsung tablet met je gedachten
Samsung test de mogelijkheid om een tablet te besturen met je hersenen!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *