Hackfeestjes ter gelegenheid van Google-bril

Google heeft aangekondigd dat het twee ‘hackatons’ organiseert voor softwareontwikkelaars die aan de slag willen gaan met de Project Glass-bril van het bedrijf. Beide events vinden plaats in Amerika (New York en San Francisco) en zijn alleen toegankelijk voor ontwikkelaars die eerder al 1.500 dollar hebben neergeteld voor een vroegere versie van het de fameuze bril. De aanwezigen zullen de futuristische bril kunnen testen en ideeën voor applicaties kunnen opdoen.

Met de bril kan je via oogbewegingen door het menu van je smartphone navigeren, maar ook sms’m versturen en foto’s maken. Een revolutionair apparaatjes, kortom waaraan onderzoekers van Google X, het mysterieuze geheime labo, al twee jaar aan het werken zijn.

Verkrijgbaar in 2014

De Project Glass-bril projecteert een beeld in het gezichtsveld van de drager en toont routebeschrijvingen, chatberichten en andere informatie. En je kan er ook foto’s mee nemen. De bediening gebeurt door middel van oog- en hoofdbewegingen. Er deden al geruime tijd geruchten de rond over het apparaat en Google onthulde vorig jaar de
eerste prototypes. De testversie voor ontwikkelaars komt dit jaar uit en consumenten zullen de bril waarschijnlijk in de loop van 2014 kunnen verkrijgen.

Google-bril project van lange adem

De bril werd ontwikkeld door Google X, het geheime en ‘mysterieuze’ onderzoekslab van de internetgigant. Een kleine groep onderzoekers werkt er al ruim twee jaar aan het project. Je kan niet alleen met oogbewegingen door de menu’s te navigeren. Er is op de rechterpoot ook een kleine trackpad voorzien waarmee je door het menu kan navigeren. Je kan er ook sms’en mee lezen en versturen. Bij elke actie verschijnt de gebruikersinterface in het gezichtsveld.

Foto’s maken en delen

Tijdens de New York Fashion Week van vorig jaar werd er al geëxperimenteerd met de Project Glass-bril. De modellen op de catwalk droegen een exemplaar en maakten foto’s die ze via Google Plus deelden.

Executive Summary

Futuristische bril moet in 2014 verkrijgbaar zijn
Geheim labo Google X werkt al twee jaar aan presitigieus project

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *