Hackers hernoemen twitteraccount Burger King naar @McDonalds

Gisteren werd het twitteraccount van Burger King gehackt. De hackers hernoemden het twitteraccount naar @McDonalds en plaatsen het logo van deze concurrent op de Burger King pagina. De hackers plaatsten eveneens de volgende boodschap op de twitterpagina: “Het officiële Amerikaanse twitter-account van Burger King is verkocht aan McDonalds, omdat de Whopper is geflopt”.  De Whopper-hamburger is het bekendste handelsmerk van Burger King. Maandagavond werd het account van Burger King afgesloten.

Twitteraccount Burger King gehackt

Tweets met verwijzingen naar McDonalds en obscene opmerkingen

De meer dan 89.000 volgers van Burger King, kregen gisteren tweets te zien met boodschappen zoals “We zijn net verkocht aan McDonalds! Zoek een McDonalds bij jou in de buurt”. Behalve de vele verwijzingen naar de concurrent, plaatsen de hackers tevens tweets met obscene opmerkingen en referenties naar drugs.

Wie de hackers zijn en wat hun bedoeling was is nog niet duidelijk.

Tweet gehackt Burker King twitteraccount

McDonalds niet verantwoordelijk

McDonalds heeft via een tweet laten weten niets met de hack van Burger Kings twitterpagina te maken te hebben. McDonalds betuigt z’n medeleven met Burger King, maar verklaart dat het geen enkele verantwoordelijkheid voor de hack draagt. Noch Twitter noch McDonalds legden verder nog officiële verklaringen af over de kwestie.

Twitteraars reageren massaal

Het gehackte twitteraccount van Burger King lokt veel reacties uit bij de twitteraars. Er waren reacties zoals “Iemand moet Burger King vertellen dat ‘whopper123’ geen veilig wachtwoord is”. Iemand anders tweette de vraag “Zit de ‘Hamburglar’ hierachter?”, in een verwijzing naar een bekend figuurtje van McDonalds.

Executive Summary

Gisteren werd het twitteraccount van Burger King gehackt
De hackers plaatsten op de pagina verwijzingen naar concurrent McDonalds en naar drugs.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *