Grote Google Analytics update

Vandaag heeft Google op de eMetrics Summit in Washington nieuwe features voor Google Analytics voorgesteld. Het gaat onderandere om custom reports, advanced segmentation, een API en een nieuwe interface waar de gegevens beter visueel worden weergegeven. Zo wordt Google Analytics flexibeler in het selecteren en tonen van de ingezamelde gegevens.

Dankzij de custom reports kan je zelf de gegevens kiezen die je met elkaar wilt vergelijken. Bovendien kan je zelf beslissen op welke manier je die gegevens wilt weergeven.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NGgl137x3Yw[/youtube]

Dankzij de advanced segmentation kan je de trafiek beter opsplitsen. Google levert enkele pre-sets zoals “Betaalde bezoekers” of “Converterende bezoekers” maar je kan ook je eigen opsplitsingen aanmaken.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wu8YzF0AM14[/youtube]

De API zal ontwikkelaars toelaten om de gegevens van Google Analytics in te bouwen in hun eigen omgeving. De Google Analytics API wordt momenteel nog steeds getest in een gesloten groep.

Google stelt ook een nieuwe interface voor. Zo wordt het beheer en het tonen van de gegevens eenvoudiger. De navigatie zal lichtjes aangepast worden: dankzij één van de aanpassingen wordt het gemakkelijker om in de grote hoeveelheid profielen te vinden wat je zoekt.

Ook nieuw zijn de motion charts. Hierdoor kan je multidimensioneel gegevens analyseren. Dankzij de animatie vallen bepaalde zaken beter op dan in de traditionele grafieken.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UKsBTqqhVTs[/youtube]

Er is ook goed nieuws voor Google AdSense gebruikers. Zij kunnen nu via Analytics meer te weten komen over de inkomsten via AdSense. Dankzij al deze gegevens kunnen ze betere beslissingen nemen om hun winst te vergroten.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NGgl137x3Yw[/youtube]

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *