Grondige redesign & nieuwe features voor Google Webmastertools

Wie vandaag Google Webmastertools heeft geraadpleegd, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat Google een grondige redesign heeft doorgevoerd. De navigation sidebar is onder handen genomen, en er zijn een paar handige features bijgekomen.

Volgens Google is de navigatiestructuur gewijzigd op basis van de verschillende fases waarin zoekgedrag plaatsvindt. Dat zou het voor gebruikers makkelijker en vooral logischer moeten maken om met Google Webmastertools te werken. De navigatiestructuur bestaat voortaan uit de volgende secties:

Crawl sectie

In de crawl sectie vind je alle informatie met betrekking tot de manier waarop Google je content ontdekt en crawlt. Hier vind je ondermeer de crawlstatistieken, de crawl errors, URL’s die geblokkeerd worden tijdens het crawlen, sitemaps, URL parameters en ook de bekende Fetch as Google feature.

Google Index sectie

In de Google Index sectie vind je meer informatie over hoe je content in de index van Google verschijnt, en hoe Google jouw content interpreteert. Hier kan je onder andere de Index Status monitoren, en bekijken welke zoekwoorden Google vond op jouw website. In deze sectie kan je ook een aanvraag doen om bepaalde URL’s te verwijderen uit de index.

Search Traffic sectie

In deze sectie kan je zien hoe je pagina’s presteren in de Google index. Hier kan je bijvoorbeeld een overzicht van de search queries bekijken, wie gelinkt heeft naar jouw site, en een overzicht van de interne links op de website.

Search Appearance sectie

In de search appearance sectie kan een je pagina’s zodanig structureren zodat ze beter leesbaar zijn voor Google. Het zal bepalen hoe je pagina’s zullen verschijnen in de resultatenpagina’s van Google. Features die je hier vind, zijn het Structured Data dashboard, de Data Highlighter, het monitoren van Sitelinks, en het verbeteren van je HTML.

Search Appearance pop-up

Ook nieuw in de nieuwe Webmastertools is de Search Appearance pop-up. Vooral voor nieuwe webmasters is dit een heel handige functie. De feature zal je namelijk helpen bij het visualiseren van jouw website in de zoekresultaten.

Executive Summary

Redesign Webmastertools
Google heeft Webmastertools een grondige redesign gegeven, waarbij ook enkele nieuwe features werden ingevoerd.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *