Google’s I/O conferentie

Google I-O conferentieVanavond om half zeven gaat de jaarlijkse I/O Google conferentie van start. Deze conferentie zal 3 dagen duren, met keynotes en uitleg over de toekomstplannen van Google. Uiteraard is het allemaal live te volgen!

Op deze Input/Output conferentie brengt Google developers op de hoogte van de producten en updates waar ze aan werken. Tegelijk komt het grote publiek te weten welke producten en diensten we in de komende 2 jaar van Google mogen verwachten.

Verwacht wordt dat Google het hier vooral zal hebben over de nieuwste Android update (genaamd ‘Jelly Bean’), Google +, het Nexus Tablet, Google Maps, het Cloud Platform en over Google TV.

Android’s ‘Jelly Bean’Google Android Jelly Bean

Jelly Bean is de nieuwste versie van Google Android, en de opvolger van het Ice Cream Sandwich besturingssysteem. Welk versienummer deze krijgt (4.1 of 5.0) is nog niet bekend. Mogelijk bevat deze update standaard de ‘Chrome for Android’ browser, die momenteel nog in beta is. Tevens wordt verwacht dat dit nieuwe mobiele OS beter zal kunnen samenwerken met de Chromebooks.

Nexus Tablet

Er doen al langer geruchten de ronde over een mogelijk Google tablet. Momenteel draaien er al veel tablets op Google’s Android, maar een echt Google tablet bestaat nog niet. Het lijkt dan ook een logische stap, zeker nadat eerder deze maand bekend werd dat ook Microsoft met een eigen tablet komt. Indien deze tablet er komt zal die zeer waarschijnlijk geproduceerd worden door Asus.

Google Maps

Op 12 juni kondigde Apple aan dat ze niet langer zullen samenwerken met Google Maps, en dat de nieuwe iOS over een eigen mapservice zal beschikken. Ook andere developers lopen weg van Google Maps, vooral vanwege de hoge prijs van de API. Verwacht wordt dat Google een eigen maps service voor iOS zal aankondigen, zoals ze momenteel ook Gmail en Google + apps voor iOS aanbieden.

Google +

De lancering van Google + is ondertussen een jaar geleden. Er zijn de laatste tijd een aantal belangrijke updates gebeurd, zoals updates voor de mobiele apps en het integreren van Google + profielen in lokale zoekresultaten. Mogelijk worden er op de I/O conferenties nog meer API’s aangekondigd, zodat het sociale netwerk in nog meer apps geïntegreerd kan worden. Daarnaast mogen we ook statistieken verwachten over de populariteit van het netwerk.

Google Drive, Cloud Platform en Google TV

Ten slotte wordt er verwacht dat Google meer zal vertellen over de toekomstplannen met Google Drive, het Cloud Platform en Google TV. Google TV is nooit echt populair geweest, maar de woonkamer is wel erg belangrijk voor Google! Google, Apple en Microsoft bieden momenteel al laptops, tablets en smartphones aan… de tv is een logische volgende stap. Verwacht wordt dat Google volop de concurrentie wil aangaan met Apple TV en andere spelers op de markt. We gaan ervan uit dat Google vooral zal uitleggen hoe ze developers willen helpen om de content van tablets en smartphones rechtstreeks op je tv weer te geven.

Hoe dan ook worden het 3 bijzonder interessante dagen. Je kan het allemaal live volgen via de website van de I/O conferentie. Kan je het niet live bekijken, volg dan het Twitter account voor updates tijdens het evenement!

Executive Summary

Google’s I/O conferentie
Een jaarlijkse conferentie waar Google zijn toekomstplannen bekend maakt.
Wat mogen we dit jaar verwachten?
Dit jaar verwachten we vooral nieuws over de Android Jelly Bean update, Google +, Google maps en het Nexus Tablet.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *