Googlebot vult HTML formulieren in

Googlebot LoginGooglebot was al ‘s werelds drukste surfer maar nu doet Google er nog een schepje bovenop. De zoekmachine test momenteel een nieuw systeem uit: het automatisch invullen van bepaalde formulieren.

“De laatste maanden proberen we HTML formulieren in te vullen om nieuwe webpagina’s te ontdekken die op geen enkele andere manier bereikbaar zijn,” Staat te lezen op Google’s Webmaster Central Blog.

“Wanneer we op een kwaliteitsvolle site een formulier tegenkomen gaan we een paar queries uitproberen. Zo gaan we bijvoorbeeld bij een INPUT box enkele woorden van de site invullen, bij een SELECT menu gaan we een waarde selecteren. Dan proberen we de pagina’s waar we op terecht komen te indexeren.”

“Als we denken dat die pagina’s waardevol genoeg zijn kunnen we die inhoud in onze index opnemen.”

Heb je niet graag dat de inhoud wordt geïndexeerd dan kan je Googlebot op twee manieren tegenhouden: de resultaatpagina’s excluden via robots.txt of het formulier verzenden via de POST methode.

Volgens Matt Cutts is het niet de bedoeling dat Google nu ook zoekresultaten gaat indexeren. De zoekmachine wil op deze manier vooral nieuwe links en pagina’s ontdekken. Het doet een beetje denken aan de ruwe indexatie van JavaScript- en flashlinks.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *