Mobile Search: Google verdringt Yahoo als provider mobile search T-mobile

T-Mobile_Google

Mobile search is booming! Volgens Google zelf is de markt in 2010 met 500% gegroeid  tegenover 2008. Google zelf ziet enorm veel potentieel in deze markt en spreekt van een miljardenmarkt. Daarom gaat Google samenwerken met Deutsche Telekom om mobiele zoekdiensten aan te bieden aan de T-Mobilegebruikers in Europa.

De deal is al afgesloten waardoor Google dus de voornaamste zoekpartner is voor zoekopdrachten via mobiele telefoons voor gebruikers van T-Mobile in Europa. Via het ‘web ’n walk’-portaal van de provider en het idle screen van de telefoon krijgen gebruikers snelle toegang tot Google.

Commerciële voorwaarden van de deal werden niet meegedeeld maar de focus ligt vooral op het gebruikersbestand van feature phones die eerder wel dan niet kiezen voor een standaard zoekoptie. Voor de deal was Yahoo al sinds februari 2008 gekozen als partner maar sinds Google Yahoo verdrong als search partner van T-Mobile USA, ging de voorkeur uit naar Google. Bovendien was Google al de search partner voor de vaste lijnen van Deutsche Telekom.

Google brengt Yahoo dus weer schade toe en nu zelfs op een domein waar voor Yahoo veel potentieel ligt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *