Google wil gebruikers afluisteren

Volgens het magazine Technology Review is Google van plan om de microfoon van de computergebruiker in te zetten om reclames en zoekresultaten beter af te stemmen op zijn ontvangers. Google luistert via de microfoon naar achtergrondgeluiden, zoals een overgaande telefoon, naar welke tv-programma’s de surfer kijkt, of er een radiostation speelt, etc. Deze informatie wordt vervolgens lokaal omgezet naar een specifieke vingerafdruk, die naar de server van Google wordt gestuurd.

Gecombineerd met informatie over surfgedrag, zoektermen en geschiedenis kan het bedrijf zo een bijzonder scherp profiel maken van grote aantallen gebruikers. Dat is onder andere erg interessant voor adverteerders.

Volgens sceptici betekent de nieuwe technologie een grote inbreuk op de privacy. Aan de hand van de digitale vingerafdruk kan namelijk een erg specifiek beeld gevormd worden van de surfers.

Bron: Tweakers.net

Executive Summary

Volgens het magazine Technology Review is Google van plan om de microfoon van de computergebruiker in te zetten om reclames en zoekresultaten beter af te stemmen op zijn ontvangers.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *